(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Toegegeven, het is een subjectief lijstje maar als je niet heel vaak in onze hoofdstad komt, dan is het toch fijn om te weten waar je moet zijn voor een gezellige sfeer en de lekkerste rookwaar. Veel Amsterdamse coffeeshops zijn erg gericht op de buitenlandse toerist maar bij deze top 5 staat kwaliteit, sfeer en service hoog in het vaandel. Als bonus nog een spiksplinternieuwe topshop in Mokum: Coffeeshop Oost, die mee gaat doen aan het roemruchte wietexperiment!

[Advertorial]

Een dagje shoppen en cultuur snuiven in Amsterdam sluit je natuurlijk helemaal in stijl af met een ontspannen bezoek aan een van de vele coffeeshops die onze hoofdstad rijk is. Even de voetjes laten rusten en genieten van de heerlijke rookwaar.

Maar waar moet je dan precies zijn, als je niet bekend bent in het Amsterdamse? Onze tip: neem ook eens de moeite om even verder te gaan dan het centrum. Om je op weg te helpen hebben we een top 5 samengesteld van coffeeshops waar Amsterdammers zélf ook graag verlichting zoeken.

#5: Het Ballonnetje

Op #5 staat Het Ballonnetje, opgericht in 1978. In deze door en door Amsterdamse coffeeshop zweven bezoekers al rond sinds de vroegste dagen van ons wereldberoemde cannabisbeleid. Het ligt recht tegenover de Universiteit van Amsterdam, waardoor de uitstekende wietwinkel door de jaren heen al voor heel wat knappe koppen een bron van inspiratie en ontspanning is geweest.

Als je houdt van een gemoedelijke sfeer en de relaxte vibe van een Amsterdamse huiskamer, dan is Het Ballonnetje een uitgelezen coffeeshop. Met twee verdiepingen om te chillen stelt Het ballonnetje je op je gemak vanaf je eerste voet over de drempel. Classic rockmuziek voor je geest en een uitmuntende menukaart om uit te kiezen. Gebruikersvriendelijke touchscreens maken je keuze makkelijk. Mocht je toch nog moeite hebben dan staat het vakkundige personeel voor je klaar met goed onderbouwd advies.

Als je wiet of hasj naar smaak hebt uitgekozen, kun je meteen doorlopen naar de comfortabele rooklounge. Goed verzorgde planten, klassieke houten panelen en het zachte licht van karakteristieke ruitjes zorgen voor een ontspannen sfeer. Hier geniet je optimaal van cannabis, heerlijke koffie en smakelijke edibles met én zonder THC.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ☆ↁᕱო ૮ᕱℓi gi૨ℓ☆ (@damcaligirl)


#4: Katsu

Katsu is meer dan alleen een coffeeshop, en een combinatie van een eersteklas rooklokaal en de prikkelende invloed van een heuse kunstgalerie. Het concept ‘door rokers, voor rokers’ krijgt hier op unieke wijze gestalte. Je merkt het verschil al ver voordat je naar binnen bent gestapt, want de knallende kleurexplosie op de voorgevel geeft al glashelder aan dat je iets unieks gaat beleven.

Lang, lang geleden, in de roerige jaren tachtig, werd Katsu opgericht in de bruisende Amsterdamse wijk De Pijp. Een totale make-over heeft Katsu met beide benen in de eenentwintigste eeuw geplant, maar het DNA van de shop bleef ongewijzigd. Sommige medewerkers hebben het er zo naar hun zin dat ze er nooit meer zijn weggegaan. Ze vertegenwoordigen ze een ware schat aan cannabiskennis die ze graag met je delen.

De heerlijke ontspannen vibes die Katsu uitstraalt, zorgen ervoor dat zowel toeristen als lokale fijnproevers uitgebreid genieten van een mooie selectie uitstekende wiet- en hasj. Bij Katsu gaat geen enkel product over de toonbank, zonder dat het professioneel is goedgekeurd door ervaren medewerkers. Aan een praatje zal het je niet ontbreken, want de sociale roots van de Amsterdamse cannabiscultuur zijn hier nog springlevend.

Biologische cannabis is een specialiteit van het huis, en de muziekkeuze combineert uitstekend met de kunst die er wordt geëxposeerd. In de zomer ligt een heerlijk rookterras op je te wachten, waar je onder het genot van je rokertje kunt genieten van voorbijgaande bezoekers van de beroemde Albert Cuyp markt.

[onderstaande video op YouTube heeft een leeftijdsgrens, klik eerst op het screenshot dus:]

#3: Tweede Kamer

Coffeeshop De Tweede Kamer is diep geworteld in de historie van de authentieke Nederlandse cannabiscultuur. Deze coffeeshop werd opgericht in 1985, toen de Nederlandse cannabiswetgeving nog in de kinderschoenen stond. De naam is dan ook een speelse verwijzing naar onze regering, maar doelt ook op de gezellige huiskamersfeer die er hangt.

De Tweede kamer was de eerste coffeeshop die begon met het wegen en inpakken van producten waar de klanten zelf bij stonden. Hierdoor konden rokers zelf de kwaliteit van hun keuze zien, voelen en ruiken, helemaal in de geest van de openheid en transparantie die nu nog steeds de filosofie van de shop bepalen. Het personeel houdt zich aan hun motto: ‘we verkopen niets wat we niet zelf zouden roken’. De voortdurende zoektocht naar de beste kwaliteit zie je terug op het uitgebreide menu van De Tweede Kamer. Dat is ook geen wonder, want de oorspronkelijke eigenaar zwaait er nog altijd de scepter. Hij wordt bijgestaan door ervaren collega’s die al jaren meedraaien in de cannabissector.

Om echt de sfeer van een ouderwetse, Hollandse coffeeshop te proeven, moet je in De Tweede Kamer zijn. Deze plek is een waar eerbetoon aan de oorspronkelijke rokerscultuur. Zodra je er binnenkomt voel je je helemaal thuis. In De Tweede Kamer hangt een warme en gezellige sfeer, mede door de persoonlijke inzet van de medewerkers. Lokale blowers die weten waar ze moeten zijn, komen regelmatig langs. Dus als je wat cultuur wilt beleven tijdens een heerlijke rookervaring, dan ben je bij De Tweede Kamer op het juiste adres!

[onderstaande video op YouTube heeft een leeftijdsgrens, klik eerst op het screenshot dus:]

#2: CoffeeshopAmsterdam

Als je in Amsterdam bent om te genieten van voortreffelijke highs, dan is CoffeeshopAmsterdam een uitstekende plek om te starten. Met een nieuwe naam bouwt deze shop voort op een legendarische status als één van de best bezochte en meest gewaardeerde rookgelegenheden van Amsterdam. CoffeeshopAmsterdam neemt verantwoord smoken serieus, en biedt de bezoeker een kenmerkende mix van relaxte gastvrijheid en topkwaliteit cannabis.

In CoffeeshopAmsterdam wordt eerlijk advies gegeven over verantwoord gebruik van cannabis. Tegelijkertijd liggen alleen de allerbeste soorten wiet en hasj achter de toonbank op je te wachten. Het personeel is opgeleid om snel te kunnen switchen tussen een vriendelijk praatje en onderbouwde cannabisadviezen. Dat maakt deze shop uitermate geschikt voor iedereen die de wondere wereld van hoogwaardig rookgenot wil verkennen.

Het menu omvat een keur aan cannabis van wereldniveau; alles dat je je kunt wensen en meer. Daarnaast zijn er verrukkelijke fruitshakes om een gezonde en verfrissende twist aan je bezoekje te geven. De spacecake staat algemeen bekend als de meest verrukkelijke die Amsterdam te bieden heeft. Als je hier nog de opwekkende en totaal ontspannen sfeer aan toevoegt van het interieurdesign van CoffeshopAmsterdam, dan zul je al snel moeten toegeven dat hier een hele nieuwe dimensie wordt toegevoegd aan het begrip high society, en dat op loopafstand van Amsterdam Centraal Station!

#1: Boerejongens West

Boerejongens West is de eerste vestiging van de Boerejongens coffeeshops te Amsterdam, op de Utrechtstrestraat vindt je nog Boerejongens Center. Geopend in 2007 is het een van de jongere shops uit de stad, waar je kunt genieten van moderne potente wietsoorten in dispensary stijl. Boerejongens West was tevens de eerste rookvrije coffeeshop en binnenstappen bij deze locatie is een ware beleving.

In Boerejongens West vind je de allerbeste wiet, hasj en spacecake (spacetry) van de stad. De buurtgastheer verwelkomt je strak in het pak, compleet met met bolhoed De prachtige Amsterdamse School Architectuur zie je terug aan de binnenkant van het pand. De coffeeshop heeft 4 kassa’s en bij de ‘cannabis sommeliers’ staat service en deskundigheid hoog in het vaandel.

(advertentie)