(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ergens in Nederland schijnt de vrolijk gekleurde Californische zon nu al vier weken boven vijf Lemon Haze wietplanten. Normaal gesproken een soort die graag de hoogte ingaat, maar dankzij de SolarStorm 880 nu zeer compact blijft. Tijd om de klok naar 12/12 te schakelen zodat de bloeifase kan beginnen! Dysonkid is aan het woord:

High Stonerz, welkom in de wondere wereld van week vier.

Deze week is de vierde week dat we de Lemon Haze dametjes bij ons hebben, ze zitten nog in de groeifase. Onze meiden smullen heerlijk van de voeding en dat is ze aan te zien. Ze groeien volop in de breedte en in verhouding blijft het groeien in de hoogte achter. Ze beginnen qua structuur, breedte en ruwheid van de bladeren al echt stevig te worden, verder misstaat het effen diepgroene kleurtje onze meisjes ook niet. Dus het vloeibare maaltje gaat er goed in en ook deze week geven we dezelfde hoeveelheid; grow, power roots en zym van Plagron.

FOTO 1

De Lemon Haze planten blijven ontzettend compact onder het krachtige licht van de SolarStorm 880!

Nog wat higher

De kunstmatige zon heeft voor de komst van de SolarStorm 880 altijd op een hoogte van zo’n 110 cm gehangen, wat eerder met de HPS-lampen de dames de nodige aanmoediging en ruimte gaf om de hoogte in te schieten. Zijn de dioden van de SolarStorm 880 dan zo krachtig dat we de lamp hoger moeten hangen? Let’s find out! Aan het einde van onze vierde week hebben we de lamp op zo’n 175 cm hoogte gehangen. Om te kijken of dit het gewenste effect heeft dat onze vriendinnetjes hoger worden, moeten we even geduld op brengen. In ons verslag van volgende week komen we hier op terug.

FOTO 2

Om de planten wat meer in de hoogte te laten groeien is de SolarStorm naar 175 centimeter verhoogd.

Helaas is het weer in Nederland momenteel erg wisselvallig. De ene dag kan het buiten 10 graden kouder zijn dan de dag erop. We maken geen gebruik van bijverwarming, omdat we graag zelf willen ervaren wat voor effect de lamp heeft op ontwikkeling van onze vijf Haze-ladies. Door de extreme temperatuurwisselingen krijgt de SolarStorm 880 een vuurdoop en wordt in een van de meest ongunstige situaties getest. En eerlijk is eerlijk, wij zijn heel tevreden en krijgen elke dag weer een big smile als we de stevige meiden zien!

Vanaf nu genieten onze meiden elke dag van 12 uur Californische zon en 12 uur welverdiende rust

12/12

Vier weken in de groeifase en het ‘volwassen’ uiterlijk van de ladies lijkt ons toch wel voldoende om door te gaan naar de volgende stap: 12/12. Vanaf nu genieten onze meiden elke dag van 12 uur Californische zon en 12 uur welverdiende rust. Ook hebben we de switch op de SolarStorm 880 omgezet van ‘Veg’ naar ‘Bloom’, hiermee verandert het spectrum van het licht. Bij groei konden onze vijf Lemon Haze lades genieten van meer blauw licht en minder van rood licht en zijn de LED-dioden minder krachtig in vergelijking met de bloeifase. Daarin absorberen onze vijf dames meer rood licht en krijgen meer van de benodigde lichtintensiteit mee.

Na deze grote veranderingen die we toegepast hebben, zijn we zo verschrikkelijk benieuwd hoe onze meiden hierop gaan reageren. We laten jullie natuurlijk alle ins en outs hiervan weten in ons volgende verslag. Cya next week!

Greetz, Dysonkid

(advertentie)