(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is weer even geleden maar we hebben een nieuw kweekrapport van onze Schotse generaal. Dit keer kweekt en beschrijft hij Phantom OG. Een volvette Kush-soort van Barney’s Farm, die General Fry Eye zelfs de beste oogst in zijn 1m2 kweektent tot nog toe oplevert. Om corona op afstand te houden maakt hij van een deel van de opbrengst een potente RSO-wietolie.

Phantom OG is een wietsoort die de zadenmakers van Barney’s Farm maakte uit een kruising tussen Phantom Cookies en een OG Kush plant. Volgens het zadenbedrijf is het een sativa dominante wietsoort die kort bloeit en veel opbrengt. Tot 650 gram wiet per vierkante meter, met gulle hoeveelheden cannabinoïden, mooie kleuren en aroma’s van walnoten en bessen. De planten worden binnen zo’n 1,2 meter hoog en de wiet motiveert, maakt euforisch en geïnspireerd en zorgt als je geluk hebt voor een lekkere lachkick. Het effect is zowel lichamelijk als mentaal.

Bij Barney’s Farm hebben ze goed hun best gedaan met de informatie over Phantom OG. Ook over plagen en plantenziektes krijg je goed inzicht over wat je kunt verwachten, door middel van een puntensysteem van 1 tot 5. Zo weet ik dat deze wietsoort goed tegen schimmels kan, gemiddeld tegen plagen en redelijk makkelijk te kweken is. Als kweker ben ik erg blij met deze informatie, en ik denk de meeste kwekers wel. Een schouderklopje voor Barney’s dus, voor wat betreft deze nieuwe informatie over hun wietsoorten.

Phantom OG kweken

Dit is onder meer een kweekverslag, dus uiteraard heb ik de Phantom OG ook gekweekt. Negen zaden maar liefst, die rechtstreeks in stekpluggen plantte en in mijn propagator zette. Binnen vier dagen waren ze allemaal uitgekomen. Zeven van de negen kwamen zelfs al omhoog uit hun stekblokjes, dus het echte kweken kon beginnen.

Ik plaatste de zaailingen met hun stekpluggen en al in 2-literpotten met lightmix van BioBizz, en zette ze in mijn kleine (1m2) groeitentje, onder een 200 Watt groeilamp.
Na drie weken waren ze groot genoeg voor een nieuwe verhuizing, en zette ik ze over in 14-literpotten met Soil Supreme van Plant Magic. Ik liet ze nog twee weken onder dezelfde groeilamp, en één van de negen Phantom OG’s ontwikkelde geheel uit zichzelf twee hoofdstammen.

In week zes/zeven verplaatste ik de planten naar mijn bloeitent; een bescheiden ruimte van eveneens één vierkante meter maar met een hoogte van 180 centimeter. Daar konden ze genieten van het licht en de warmte van een 600 Watt. Ik liet ze zo nog twee weken groeien tot iedere plant tussen de 30 en 45 centimeter hoog was, en de planten het kweekoppervlak mooi gevuld hadden. Op dat moment had ik negen mooie bossige struiken.

Bloeien!

De bloeifase van de Phantom OG begon toen de zomer ongeveer op zijn einde liep. Kwekers zullen het met me eens zijn dat het een stuk makkelijker kweekt als je niet met de zomerhitte hoeft te worstelen. De temperatuur ging wel wat omlaag maar met de extra Mars Hydro SP250 (kortingscode: CNNBS) in mijn kweekruimte was ik klaar voor de bloeifase.

In de weken die volgde kregen de planten bloeivoeding, en het enige waar ik me eigenlijk druk over hoefde te maken was dat de planten niet te groot werden. De plant met de dubbele hoofdstam groeide ook voorspoedig en ik kon niet wachten om te zien hoe deze zich zou ontwikkelen. In week 3 en vier kregen de planten alleen water te drinken, zonder voeding. Ook diefde ik veel lager groeiende takken weg, die het bladerdek toch niet zouden halen of te weinig licht kregen.

Ik telde het eind van week 6 en het zag er mooi uit. Toppen waren al lekker dik en een hoop takken waren zelfs al te zwaar om uit zichzelf overeind te blijven. Door het groen kwamen nu ook de meest prachtige kleuren tevoorschijn, op de toppen en op de bladeren. Het zag ernaar uit dat het een mooie zware oogst zou worden. In week zeven begonnen alle grote bladeren te vergelen, naarmate de toppen dikker en zwaarder werden. De paarse kleur in sommige toppen werd steeds beter zichtbaar, en het rook zoet en fruitig in de kweekruimte.

Een kleine ramp

In week 8 liet ik de planten weer schoon water drinken, en terwijl de toppen verder aandikten voltrok zich een kleine ramp in mijn kweektent: toprot! Twee hoofdtoppen waren al aangetast, en aangezien ik vier dagen later toch al van plan was om te oogsten heb ik dat maar meteen gedaan. De wiet was er ondertussen ook al meer dan klaar voor.

Ik voel me niet boos of gefrustreerd door de toprot maar heb het gevoel dat ik door het oog van de naald ben gekropen door het net op tijd op te merken. Afgezien van de twee aangetaste hoofdtoppen was de rest van de oogst helemaal prima. De reden waarom deze twee buds begonnen te schimmelen was omdat ze zo groot als bierblikken en zo hard als stenen waren, en dicht tegen elkaar en de stam aan groeiden. De laatste spoelbeurt heeft ook niet meegeholpen. Achteraf gezien had ik mijn ventilators harder kunnen laten blazen maar je weet wat ze zeggen: achteraf kijk je een koe in zijn reet.

100% happy

Uiteindelijk ben ik voor de volle 100% tevreden met deze wietsoort en de oogst. Ik heb een dikke opbrengst van 533 gram aan compacte kushy toppen met een dikke laag kristallen. Ik ben blij dat de toprot tot de twee toppen beperkt is gebleven, en zelfs ondanks dat is dit mijn grootste opbrengst tot nu toe in deze kweektent.

Ik dank de highe Jah voor deze mooie oogst en ben het helemaal met Barney’s Farm eens over de geur en smaak en het effect van de Phantom OG. De eerste hits van de bong maken je gemotiveerd, euforisch en energiek. Na nog een paar trekken voel je een zware, lome ontspanning door je lijf trekken, eet je misschien je koelkast leeg, en val je op de bank in slaap. Je bent gewaarschuwd!

Corona te lijf met RSO

In de laatste zeven maanden heb ik heel veel van de legendarische Rick Simpson Olie gemaakt en ingenomen, aangezien het het lichaam helpt in de strijd tegen ziektes, en het je immuunsysteem versterkt. En aangezien ik toch een mooie hoeveelheid trim en kleine topjes van de Phantom OG over had, heb ik hier ook RSO van gemaakt. Ik neem het elke dag trouw en preventief in, want waarom zou je wachten met wietolie tot je ziek bent?

Ik denk dat het helemaal in deze tijden een goed idee is om jezelf tegen virussen en infecties te beschermen, en je immuunsysteem te versterken. Rick Simpson Olie houdt je goed stoned en geeft je een zwaar lichamelijke ontspanning. Je kunt zo lang op je bank zitten tot je wortels schiet …en dat is helemaal zo slecht nog niet in deze tijden van lockdown en restricties…

Blijf veilig en gezond mensen!

General Fry Eye

(advertentie)