(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wederom een zeer spectaculair kweekverslag van kweker Test@ment. Dit keer gaat hij de uitdaging aan om binnen een volledig biologische kweek te draaien met Snow White van Spliff Seeds. En dat – beste mensen – levert natuurlijk weer likkebaardend lekkere foto’s op! Maak je op voor knuppeltoppen in een 500 liter(!) Air Pot.

De uitdaging

Het heeft letterlijk wat voeten in de aarde gehad zoals je je wellicht kunt voorstellen, maar de 500 liter(!) Air Pot is weer gevuld en volledig organisch opgewaardeerd voor een nieuwe ronde. Dit keer gaan we voor een volledige organische kweek. Ik hoor namelijk vaak om mij heen dat volledig organisch kweken binnen niet mogelijk is. Nou, dat klinkt als een uitdaging, en die ga ik dan ook graag aan.

Voorbereiding: men neme een 500 liter AirPot, en vult die volledig met organische aarde, enkele tensio meters en de nodige druppelaars van Blumat.

Fotonen-dieet

Ook de verlichting heeft een flinke update gehad. Ik zal de dames deze keer eens flink verwennen met een dieet van de meest essentiële en krachtige fotonen. De Rubol MCP 12 armaturen met de Josephine Red / Far Red spots hebben plaats gemaakt voor 2 stuks MCP 18 armaturen met de Rubol Red / Far Red C.O.B.’s geïntegreerd in de armatuur zelf in plaats van een losse Josephine. Ik heb beide MCP’s aangestuurd met in totaal 2 drivers, een driver voor het witte licht van 400W en een driver voor het Red en Far Red licht van 200W totaal dus 600 Watt aan LED licht.

Even (met Casembi) controleren of alle LED’s naar behoren werken… (klik op de foto voor een vergroting).

Op deze manier kan ik gemakkelijk de zonsopgang en zonsondergang simuleren, evenals de hoeveelheid toegevoegde Red en Far Red fotonen. Gezien de enorme hoeveelheid Red en Far Red die ik deze ronde gebruik, is het belangrijk om deze zo goed mogelijk over het kweekoppervlak te verdelen. Sommige beweren dat een dergelijke hoeveelheid Far Red voor overmatige strek zou zorgen maar dit zullen we eens deftig gaan ontkrachten deze ronde.

De ontkiemde Snow White zaden klaar voor de uitdaging.

De zaden zijn allemaal gekiemd en we zijn dus klaar voor de start. De dames komen vanaf ontkiemen op een 12/12 lichtcyclus (bloei) te staan. Om de ruimte goed te vullen zal ik dit keer 25 dames onder de zonnehemel plaatsen.

Snow White

Wauw! Dat is het enige wat ikzelf kan uitbrengen als ik zie hoe deze Snow White dames van Spliff Seeds het doen. Een krachtige plant met een goede en stevige opbouw; korte internodes en ook nog eens homogeen. Als grower ben ik blij om dat te zien. Het duurde dan ook niet lang voordat alles tjokvol zat en de dames zichtbaar aan de op bouw van toppen begonnen. Dan gaan we nu in vogelvlucht eens wat foto’s bekijken van deze ronde.

Na 3 weken op 12/12 (klik op de foto voor een vergroting).

Bovenstaande foto’s zijn genomen in week 3. Vanaf dag 1 tot nu toe geef ik ze enkel maar kraanwater dat ik afzuur naar een phH-waarde net onder de 7, en 1 keer per week zet ik de aarde flink nat met bacteriën toegevoegd aan het water.

De linkerfoto is een mooie top in week 6 van een van de dames. Ze krijgen nog steeds enkel kraanwater met bacteriën, en zo nu en dan heel klein scheutje compostthee. De ongelofelijk dikke knuppels rechts zijn ook in week 6 gefotografeerd. Je kunt hier de invloeden van de Cinderella 99 op de Snow White al wat duidelijker zien.

Week 6 op 12/12 en nu al toppen met met een doorsnee van meer dan 10 centimeter. Op de foto rechts is het al bijna oogsttijd. Dat wordt een mooie opbrengst!

En dan na 9 weken bloei en totaal 12 weken op 12/12 is het zover. Het formaat van de halve liter blikken verbleken wederom bij de grootte van de toppen van de Snow White onder de Rubol MCP LED armaturen. Wie in deze tijd nog durft te stellen dat LED zich niet superieur bewezen heeft tegenover HPS leeft dan ook echt nog in het stenen tijdperk.

Hierboven nog maar een keer het mooie veld van bloeiende Snow White knuppels onder de Rubol MCP LED armaturen. Over naar de bewegende beelden!

 

Zoals te zien aan de foto’s en filmpjes zijn we deze ronde ondanks de enorme hoeveelheid Far Red zonder overmatige strek doorgekomen, maar juist eerder het tegenovergestelde. Ook de volledig organische kweekmethode leverde geen noemenswaardige problemen op deze kweek verliep dan ook bijzonder soepel.

2,27 gram per Watt!?

De grote halve liter blikken lijken ineens niet meer zo groot, naast de toppen van de Snow White. Het totale gewicht van de geknipte en gedroogde toppen is samen 1365 gram onder 600 Watt LED licht in een ruimte van 120×120 cm met maar 3 reflecterende wanden. Een resultaat van 2,275 gram per Watt, lang niet verkeerd voor een volledig organische kweek onder LED als je het mij vraagt. Ik ben er dan ook ontzettend blij mee!

1365 gram aan dikke Snow White toppen van slechts 600 Watt aan licht van Rubol.

Mocht je meer willen zien en up to date willen blijven met mijn laatste kweken, volg mij dan op Instagram.

LEES OOK:

Tot de volgende ronde!

(advertentie)