(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vaste RollingStoned lezers weten dat de buitenwiet-correspondenten Dr. Kush & Dr. Purple wekelijks een van hun gekweekte soorten uitgebreid evaluren nu de buitenwiet binnen is. Deze week bespreken ze hun, naar eigen zeggen beste soort de Cheesus onder het genot van het grote buitenwiet-diner van 2016.

Welkom bij het voorlaatste verslag vanuit Tuinesië. Een verslag dat in het teken staat van onze beste soort, de Cheesus. En niet te vergeten ons buitenwiet-diner waarover we vorige week al het nodige vertelden. Een verslag dat wederom bol zal staan van de foto’s. Draai ‘m dicht, steek ‘m op, en lees met ons mee!

Wietdiner

First things first, voordat we de Cheesus gaan aanbidden, eerst even wat vertellen over ons thanksgiving cannabis diner. We hebben heerlijk high gegeten. We begonnen met een Marokkaanse pompoensoep bereid door dokter Kush himself. De heerlijke soep zette al een aardige toon terwijl de joints de kamer blauw zetten. We zijn ontzettend stoned geweest. Zo stoned zelfs dat de enkele foto’s die we van de kalkoen, de stuffing en de wortels maakten, pikzwart zijn.

Wij hebben wel een geweldige avond gehad, de dosissen verschilden per persoon. Ik (Dr. Purple) heb persoonlijk 4 gangen met wiet gehad, als eerste heb ik de soep met een afgestreken eetlepel wietboter gehad. Deze kickte al na een halfuur goed in. Vervolgens heb ik bij mijn wortels een volgende eetlepel gegooid.

Links de vulling van de kalkoen, rechts de pompoensoep

Als side dish heb ik een chocomelk (niet te warm!!) verwarmd waarbij ik klontjes hasj heb gedaan. De suiker en de hasj in de chocomelk zorgde voor het nodige filosofische geouwehoer. Waarna we als kers op de taart nog een kom chocolade/slagroomijs hebben geserveerd. Hierin heb ik de dosis nog wat opgeschroefd. De wandeling naar huis was ontzettend relaxed, ik heb vervolgens nog tot een uur of 2 GTA gespeeld met een grijns op mijn gezicht. Om net als mijn tafelgenoten de dag erna f*cked up wakker te worden. Na een eitje met wat extra toverboter in de ochtend begon de zondag, ik moet zeggen dat ik nog nooit zo uitgerust en gemotiveerd ben wakker geworden de daaropvolgende maandagochtend!

Cheesus

Over naar de evaluatie van de Cheesus, wat ons betreft de mooiste plant van het jaar. Wij vinden haar zo goed, dat ze mee zou moeten doen aan een cannabis-cup!

img_2610

Parmezaanse cheese

De smaak van de Cheesus is bizar! Iedereen die haar tot nu toe heeft geproefd staat versteld, deze pot wordt het meest besnuffeld. De geur van deze zo goed als biologische dame is meer dan alleen een beetje kaas. Dit is waarschijnlijk de reden waarom deze strain haar naam draagt: Cheesus!
De geur aan de plant heeft echt iets de parmezaanse kaas die we normaal over de pasta doen… een mystieke Blueberry achtige harsgeur blijft achter op je vingers, nadat je deze dame hebt aangeraakt.

De Cheesus in haar laatste levensuur, met de kas nog op de achtergrond.

De Cheesus in haar laatste levensuur, met de kas nog op de achtergrond.

Nu we een tweetal maanden verder zijn is de geur echter compleet veranderd. Net als een goede kaas moest ook deze dame eerst rijpen, de eerste lichting proeft op dit moment wat naar de fritos kaaschips voor degenen die deze kennen. Een goede snuif boven deze pot, doet meteen denken aan de oranje chipszak uit de jaren ’90. Wanneer ze gerookt wordt komt echter direct de Cheesy smaak zoals we hem kennen naar voren. Inmiddels zijn we erachter dat er op de achtergrond een aardbeien/bessensmaak te proeven valt..

Het effect

Cheesus had lang nodig om tot haar recht te komen. Maar is uiteindelijk onze favoriete soort van het jaar. We raden deze dan ook ten zeerste aan als je voor een speciale smaak gaat. De exclusieve soorten van Big Buddha Seeds zijn dus zeker de moeite waard. Dit is er een die je om de oren slaat met een geur waar je de schoenen van uitvallen. Naast de smaak is Cheesus perfect voor mijn ADHD; na een drukke werkdag schakel ik heerlijk af met deze dame, zonder slagvaardigheid te verliezen en met een grijns van oor tot oor. Het effect is cerebraal en narcotisch te noemen.

slagschipcheesus

Cheesus, het vlaggeschip van Kush en Purple.

De opbrengst + Cheesus in getallen

Die was in eerste instantie 136 gram. Dit omdat we een gedeelte aan de plant hebben laten afrijpen. In totaal kwamen we uit op 183 gram schone kaas. Dit is minder dan de 200 die we verwacht hadden, maar wij zijn er meer dan blij mee! Het gerijpte deel ligt nog langzaam te drogen maar we weten al dat ook dit deel een goddelijke geur en smaak gaat krijgen. De beste elementen van zowel de Big Budha Cheese alsook van de God Bud komen hier duidelijk samen in één fantastische plant.

Kweekgemak: 9 (voorsprong op de anderen)
Smaak: 9 (beste smaak)
Effect: 9,5 (heerlijke buzz)
Vorm: 8
Buitenkweek: 6 (wss niet resistent)
Kaskweek: 7 (makkelijk te bonsaien, past zich aan, als eerste rot)
Geur valt niet op bij kas-teelt
Reageert goed op toppen en fimmen
Potentiële cupwinnaar

(advertentie)