(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dr. Kush en Dr. Purple hebben hun longen groen gerookt en hun vingers blauw getikt. Speciaal voor jou. Aan het einde van het buitenwietseizoen wil je uiteraard namelijk wel weten hoe de buitenbuit smaakt en of het een aanradertje is voor jaren die nog komen gaan. Wat vonden Dr. Kush en Dr. Purple van Black Afghani Kush en hoe smaakte de Frisian Duck?

Geheel tegen beter weten in vouw ik op dit moment een Black Afghan Kush joint dicht, het is inmiddels weer maandagochtend. Na een weekend van fijnproeven, knippen, knippen, knippen en curen. Heeft Dr. Purple zijn welbekende vrije dag verdiend. Uit de speaker klinkt de jazzy samenwerking van Madlib en Blue Note. Bij de meeste wake ’n bake sessies kan ik nog wat maken van mijn dag, het huis een grote beurt geven en daarna lekker uitgebreid koken. Maar gelukkig heb ik de Black Afghani Kush al gerookt dit weekend, en daarom uit voorzorg al mijn taken gisteravond vast uitgevoerd. Zo kan ik in alle rust gedomineerd worden door het zwaar narcotische effect van deze Black Domina / Afghani / OG-Kush kruising. Je leest het evaluatieverslag van de Black Afghani én deel II van die van de Fryslân Duck waarmee we vorige week al een begin maakten.

Tuinesië & de laatste takken

Oké, terug naar de kas. We zitten gevoelsmatig inmiddels in de tweede week van november en alle drie de overgebleven planten hebben het er iets moeilijker mee dan in de voorgaande weken. Bijzonder om te zien is dat de dames zich in een heerlijke rijpe toestand bevinden. In de Cheesus zien we een verdikking van de topstructuur en een mossige kleur. De Black Afghani wordt steeds voller, de toppen zetten uit net als de dikke laag hars die beetje ruikt naar naaldbomen. De Frisian Duck is bezaaid met bruine haartjes en geven een lavendel, bessengeur af. De trichomen zijn bijna zoals we ze willen hebben. Bij deze laatste lichting kaswiet wachten we op de eerste vorst deze week. We zijn benieuwd wat een laagje ijs in de laatste dagen van de dames teweegbrengt.

Black Afghani Kush 

Ook deze dame werd op haar derde internode getopt en net als de Super Sour OG met een tak naar boven en een tak naar de zijkant geleid in wat lijkt op de vorm van de letter L. De plant leek telkens iets achter te liggen op haar kasgenoten. Hierdoor was het moeilijk te vergelijken wat het verschil in topstructuur was. De laatste vijf weken bleek deze dame echter precies dat te zijn waar we onze zinnen op hebben gezet. Een compacte dame met een ontzettend potente harslaag. De geur was ook om van te genieten; een zoete walm van bessen en kush, maar toch vooral de bekende verse Orange Bud geur. Een stank waar je in de zomer absoluut niet mee weg komt. Ook mooi is dat juist deze overheerlijke geur pas los kwam toen de meeste mensen de ramen en deuren al stevig dicht hadden vanwege de kou.

img_0122 img_0113 img_0111
Black Afghani Kush mocht genieten van haar 21 dagen durende droogpartij, wat absoluut terug te proeven is in elke haal die je van haar neemt. Ze is inmiddels in een zak verpakt om deze zwarte Afghaanse middels rijping en curing naar een volgend niveau te tillen. Een smaaktest met de iets eerder gerijpte topjes laat echter ook niets te wensen over!

Helaas vertoonde de Black (Domina) Afghani Kush wel enkele tekens van stamrot. De genen van de domina zouden volgens horen zeggen sterk bestendig tegen ziektes en rot moeten zijn. Echter bleek vorig jaar dat de domina als eerst aangetast was. Zonde van zo’n mooie strain. Dit jaar echter blijkt de Afghani van alle dames het minste rot te vertonen. Slechts 5 grammen vermoeden wij verloren te hebben aan deze aandoening, wat haar resistentie toch nog eer aan doet!

De rookproef

Black Afghani Kush is geknipt toen ongeveer 15% van de trichomen bruin waren. De rest was wit en melkachtig. Dit bleek het juiste oogstmoment te zijn, zodra je deze topper in een joint hebt gerold en begint te roken besef je dat je de rest van de avond beter kunt doorbrengen onder een deken. Dit is er zo een waar de muziek beter door klinkt en het eten beter van smaakt. Nadat ik gisteren tot drie keer toe ben weg gesukkeld heb ik twee uur in de keuken doorgebracht. Daar heb ik onder het genot van een muziekje een heerlijk stukje hert bereid terwijl ik ondertussen de keuken een effectieve poetsbeurt en herindeling gaf.

Wat me opvalt is het bijna obsessieve handelen enkele uren na het roken van deze wiet. De slagvaardigheid in opvolging van het narcotische effect is wat deze strain zo speciaal maakt. We zijn dan ook benieuwd naar het effect van de gecurede toppen die nu nog aan de plant zitten. Wat zeker is, is dat deze soort ervoor zorgt dat je ten alle tijden een dutje kunt doen. De narcotische roes laat je heerlijk wegdromen terwijl je met een grijns op je gezicht ergens mentaal ligt te yoga-en. Na zo’n sessie voel ik me in ieder geval uitgerust en gefocust genoeg om mijn werk goed aan te pakken.

De smaak

Mocht je ooit al een Domina hebben gerookt, dan herken je die smaak meteen. Bitterzoet, rijp, en sterk. Bijzonder is de kushsmaak die hier dan direct op volgt. Deze is te vergelijken met de OG-Kush nasmaak die sommigen wel kennen. Als plant rook ze naar Orange Bud maar hier proef je nauwelijks iets van terug, het fruit element in de smaak doet meer denken aan frambozen. Je proeft echter duidelijk dat je hier met een Afghan Kush te maken hebt. Een klein vleugje fruity-skunk wilt de andere dokter (Kush) graag nog even toevoegen.

De opbrengst

Het doel was per plant 200 gram te oogsten. Ter preventie van toprot hebben we zo’n 20 gram vroegtijdig geknipt. Ongeveer vijf gram is verloren gegaan aan rot en na het drogen leverde deze dame 167 gram schoon aan de haak. We verwachten nu nog minstens 20 gram. Tel daarbij op de 2 gram die we gerookt hebben bij de smaaktest en de 3 gram die we deze week als medicijn hebben. Komt het samen op ongeveer 218 gram, daarmee is het doel van 200 gram dus ook bij deze dame ruimschoots behaald.

img_0226

 • Kweekgemak : 8
 • Smaak : 8
 • Effect : 9,5 hasj wordt hiervan gemaakt
 • Vorm : 7,8
 • Buitenkweek : 7
 • Kaskweek : 8,5
 • Vochtbestendig : 8,5 minste rot , helaas in de stam
 • Opbrengst : 9,2

Nog een keer?

Dr. Kush heeft de ware gevonden! Geheid dat hij deze dame nog vaker terug gaat zien! Daarnaast is het effect dat deze dame genereert zo bijzonder te noemen dat zij aan iedereen aan te raden is. Ze is wat minder geschikt om te trainen. Maar een aantal keer toppen kan zeker geen kwaad. Ze is daarnaast ook de buffer geweest tussen de met Frisian gevulde rupsenboom en de andere dames. Het heilig kruid groeit in felle zonnestralen!

 

 

 

Frisian Duck

We waren er nog niet met de Frysian Duck, en gelukkig maar want de dame is inmiddels perfect gedroogd en klaar om gecured te worden. maar we hebben natuurlijk een topje voorbereid om te roken dus vandaag lezen jullie deel II van de Frysian Duck! Wij salueren voor Dutch Passion.

Het effect

Het effect van de Frisian Duck is briljant. Het is een frisse Stone die niet belemmerend is. Waar je bij de Black Afghani jezelf af en toe in de weg zit, heb je bij de Frisian Duck de focus van een ninja. Een rekensom tel je zo uit, en de stimulus om gesprekken over van alles en nog wat aan te knopen is duidelijk aanwezig. Daarnaast merken we tijdens het roken dat we een ontzettend euforisch gevoel van deze paarse topper krijgen. Af en toe moet je jezelf even kietelen, en dat is precies wat de Frysian met je doet. Het gespreksonderwerp glijdt af naar dankbaarheid, en het stellen van doelen. Het Friese zen-momentje zullen we haar voortaan noemen. Want zo vreemd als de dame er uitzag, zo thuis voelt ze. Een heerlijke creatieve high met een relaxte buzz voor je lichaam.

img_0177 img_0226
De smaak

De smaak is al net zo zen, waar we meenden lavendel te ruiken is de basis van de smaak toch echt overduidelijk blauwe bessen. Het zware lavendel deel is wellicht te wijten aan de zoete dennenhars smaak en geur, die een heerlijke dof-zoet ondertoontje heeft. We hebben allebei al heel wat Purple gerookt, maar deze dame spant de kroon, paarser dan dit krijg je toppen niet snel. Wat als deze dame gekruist zou worden met een Kush of Cheese, het effect zou magisch moeten zijn! Als iemand Frisian Duck in optimale (binnen) condities gekweekt heeft, dan geven wij ons bij deze op om het resultaat te komen proeven!

De opbrengst

Helaas heeft ieder voordeel ook zijn nadeel, de Fisian Duck bracht het minst op van ons plantenkwartet. De wiet is wel bijna volledig vrij van blad. Er zit veel ruimte tussen de buds en die blijken eenmaal gecrusht en wel een stuk compacter dan haar sativa aanzicht doet vermoeden. Deze plant is het slachtoffer geweest van zowel de rups als de rot waardoor we toch een goede 20 gram de container in moesten mikken. De rupsen waren alleen gek op het blad, dit maakte dat bij de autistische inspectie van mijn mede dokter slechts één topje aangevreten bleek. Wat goed is om te weten is, is dat de onderste takken nauwelijks iets gaven bij deze dame. We adviseren onszelf en u dan ook om deze in de toekomst weg te halen (dieven). Frisian Duck was uiterst meegaand in de bonsaitechnieken maar gaf slechts 143 gram toppen aan ons af. Aan de struik zit nog een kleine tien tot twintig gram, een enkele top zal met de Mazar gekruist worden om te zien wat er gebeurt. Al met al was dit een prachtig experiment. De overschotten van de andere gewassen compenseren dit absoluut maar het blijft toch jammer als je meer verwacht.

img_0226 img_0177

 • Kweekgemak : 9
 • Smaak : 7,9
 • Effect : 8 (high, creatief, lichte buzz)
 • Vorm : 9
 • Buitenkweek : 8
 • Kaskweek : 7,9
 • Vochtbestendig : 8
 • Opbrengst 6
 • Stealth: 10

Nog een keer?

Is deze soort voor herhaling vatbaar? Zeker weten! Dit is een strain met toekomstperspectief. We zijn dan ook ontzettend nieuwsgierig naar de combo’s die hieruit voort kunnen komen! Hoe dan ook, de Frysian is een echte off the road. En dat is dan ook precies waar ze thuis hoort. Wij zijn inmiddels plekken aan het zoeken waar deze soort haar ongestoorde gang kan gaan. Het maakt niet uit waar je woont want niemand zal vermoeden dat het hier om een volbloed wietplant gaat.

 

(advertentie)