(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Aan alle dingen komt een eind. Zo ook aan The Stoned Society website. Tenminste, zoals je het gewend was. Maar dat betekent niet dat ik er mee stop, integendeel. Daarom deze column.

Een beetje geschiedenis

Sinds 2012 bestond The Stoned Society en had als belangrijkste thema’s cannabis en psychedelica. Samen met een aantal huisgenoten vonden we dat er te weinig goede Engelstalige websites waren over cannabis die het ook over psychedelica durfden te hebben. Inmiddels zijn het er velen…

Het had enige moeite en opstarttijd nodig, maar toen liep het best hard. Tot we in een dag in oktober 2014 ineens 80% van ons zoekverkeer verloren via Google. Veel geprobeerd, maar we zijn het nooit te boven gekomen.

VOC, ENCOD, CNNBS, Cannabis News Network

Dat bleek later ook een zegen te zijn, anders was ik misschien nooit bij Derrick Bergman (bij VOC Nederland dus) binnen gewandeld of bij Joep Oomen (bij ENCOD, toen nog in Antwerpen). Niet lang daarna ontmoette ik ook de CNNBS founding fathers, Joop en Sanne, waarna ik heb afgedwongen een tweewekelijkse column voor dit platform te mogen schrijven sinds maart 2015.

Vanaf toen werd me duidelijk dat ik, inmiddels als freelancer en eigenaar van The Stoned Society, niet al mijn eieren in één mandje moest stoppen. Ik ontmoette ook Steven Kompier en mocht niet lang daarna ook voor Cannabis News Network bijdragen gaan leveren.

HomeGrown Cup

Ook ontmoette ik Rens, met wie ik een nieuwe Cannabis Cup uit de grond zou stampen die ondertussen enige faam heeft opgebouwd, de HomeGrown Cup.

In 2016 zou ik mijn nu beste vriend ontmoetten, die de cannabis zadenbank Suzy Seeds bleek te runnen. Samen al veel avonturen beleefd en nu werken we ook daadwerkelijk samen to make Suzy Seeds great again!

In 2017 vierde The Stoned Society zijn 5 jarig jubileum.

En nu?

Dit alles hield in dat ik steeds minder en minder tijd had voor The Stoned Society. Ik schreef er nog wel eens wat voor, of probeerde het weer aan de gang te krijgen. Maar wat ik ook probeerde, het strandde uiteindelijk weer. Pas recentelijk besefte ik dat het slechte reclame was voor mijzelf om een website te hebben die niet wordt bijgehouden. Vandaar dat de site vrij abrupt door mij uit de lucht werd gehaald.

Uiteindelijk hebben 902,273 unieke bezoekers de website bezocht, die een totaal van 1,726,856 pageviews zouden maken. Het beste was/ben ik in Twitter, waar organisch ruim 37.000 Twitter volgers werden verzameld.

Nieuwe website

Het duurde een weekje, misschien twee. Maar nu staat er een nieuwe website, die je overigens op hetzelfde webadres vindt als waar The Stoned Society al die jaren al staat.

Deze nieuwe website is simpelweg de website voor mijn freelance bedrijfje, waar mensen en bedrijven kunnen bekijken wat ik zoal heb gedaan en waarvoor ze mij zouden kunnen inhuren.

Immers zoals ik ook schrijf op de nieuwe site, activisme legt je geen windeieren.

Ik blijf dus wel degelijk actief in de cannabis wereld, alleen in plaats van voor mijn eigen platform te werken, lever ik het werk nu ter betaling aan bedrijven en organisaties. Mocht je zo iemand zijn die mijn kunsten kan gebruiken, neem gerust een kijkje op mijn website en stuur me een mailtje…

(advertenties)