(advertentie)
(advertentie)
THE STONED SOCIETY Lees ook:
(advertentie)

De jongste generatie cannabisten heeft nu ook een column op RollingStoned. Mauro Picavet (22) is de naam en hij bestiert al enkele jaren de Engelstalige website The Stoned Society. In zijn debuut stelt ie zich voor en verklaart de liefde aan Sativa wiet!

Over mijzelf

Het is alweer bijna een half jaartje geleden dat ik kennismaakte met de Founding Fathers van RollingStoned. En dat op het podium na afloop van de Cannabis Culture Awards, terwijl op dat moment ook de 27ste HIGH TIMES Cannabis Cup plaatsvond. Hoe ik daar terecht ben gekomen en wat ik daar deed, zou voor veel mensen later pas duidelijk worden. Anderen kenden me al als drijvende kracht achter de Engelstalige website The Stoned Society, sinds 2012.

CCA2014_Sanne_Joop_Mauro_foto_db_1255-1024x680

RollingStoned ontmoet The Stoned Society bij de Cannabis Culture Awards: (vlnr) Sanne, Joop en Mauro [foto: Gonzo media]

Actief in Nederland

Sinds de Cup ben ik steeds meer lokaal in Nederland gaan doen. Zo ben ik nu ook werkzaam als vrijwilliger bij Cannabis Bevrijdingsdag (marktmeester voor de hennepmarkt) en bij VOC Nederland (mediateam coördinator). Even in de toekomst glurend staat er vooraleerst voor mij dit weekend Tour De Achterdeur op het programma, het weekend daarop zit ik in Barcelona voor Spannabis en de dag daarvoor niet te vergeten Dab-A-Doo. Juist deze periode lijkt me heel geschikt om te gaan delen, in het Nederlands als column op RollingStoned welteverstaan. Zo, genoeg introductie, hier komt die eerste column:

Pleidooi voor de Sativa wiet in Nederland

Want waar internationaal we aan alle kanten op het gebied van drugsbeleid worden ingehaald, word het ons in Nederland steeds moeilijker gemaakt. Voor de consument betekent het niet veel goeds. Je zult het zelf misschien wel gemerkt hebben bij de coffeeshop of je lokale dealertje in plaatsen waar niet eens meer shops zijn. De wietsoortjes die tegenwoordig aangeboden worden zijn veelal White Widow soortjes of Haze in de vorm van Amnesia Haze, soorten die over het algemeen naar de Indica-kant van het spectrum gaan. Soortjes die iets minder lang hoeven te groeien dan Sativa’s en over het algemeen iets meer opbrengst hebben en dus voor de ongereguleerde achterdeur-leverancier interessanter zijn.

sa

Een mooie Sativa wietplant, Mauro’s favoriete soort  

Mede daarom, bij deze een pleidooi voor de Sativa wiet in Nederland. En dan het liefst nog in een vaporizer

Het stonede gevoel wat veelal volgt is volgens mij een van de redenen (de andere dat we er nog steeds met een meerderheid tabak bij onze jointjes rollen) waarom de niet-blower blowen associeert met het langzame, logge gevoel na het roken van een jointje. En bij die enkele ervaring laten ze het ook vaak, om dan uiteindelijk een functie te bekleden in bijvoorbeeld de overheid en ons te gaan vertellen wat we wel en niet mogen.

Cannabis en psychedelica

Niet eens terecht, zoals velen van jullie wel zullen weten ondertussen, is dat het bij cannabis net zoals bij psychedelica ook simpelweg om set en setting gaat, wat betekent dat je ook prima op een Indica hard kunt gaan, bijvoorbeeld tijdens een festival op de eerste rij terwijl je uit volle borst mee zingt en springt met je favoriete band.

Mede daarom, bij deze een pleidooi voor de Sativa wiet in Nederland. En dan het liefst nog in een vaporizer.

Hasj en mandarijnen

We hebben het dan nog niet eens over hasj en concentraten gehad. Zelf, ga ik wel lekker de laatste tijd overdag op hasj in combinatie met mandarijnen (voor het aanvullen van het suiker en energietekort) en koffie, dan wel coca thee. Pas ’s avonds, rond een uurtje of 10 komt er dan pas de eerste keer van de dag wiet voorbij.

 

(advertenties)