(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wanneer je je wiet net hebt geoogst, zitten er nog allerlei stoffen in zoals zouten, suikers en wellicht nog wat achtergebleven voedingsstoffen. Langzaam laten drogen en curen is de manier om de stoffen uit de wiet te krijgen. Maar wist je dat je dat ook met water kunt doen?

Watercuren heeft als voordeel ten opzichte van gewoon drogen, dat het deze ongewenste stoffen veel sneller en grondiger uit de wiet haalt. Watergecurede wiet rookt heel zacht. Hoewel er geen werkzame stoffen verloren gaan bij het watercuren gaat er wel wat gewicht verloren bij het watercuren. Probeer het eens met een wiet die scherp is aan je keel, hij zal veel zachter worden van het curen.

3

Het werkt als volgt: doordat de zouten, achtergebleven voedingsstoffen en suikers allemaal in water oplosbaar zijn maar THC niet, kun je de stoffen met behulp van water uit de wiet krijgen. Het is heel gemakkelijk, doe de geknipte toppen in een glazen pot met deksel zoals een weckpot. Vul de pot met de toppen tot de rand met water en laat het drie tot vijf dagen staan, waarbij je dagelijks het water ververst. Sommigen gebruiken gedistilleerd water maar dat is niet per se nodig. Na het watercuren schud je het overtollige water van de toppen af en droogt de wiet zoals je normaal zou doen. Let er wel extra goed op dat er geen schimmel in de toppen komt door achtergebleven water. Dat is alles. 

Bij het watercuren houd je een wiet over met heel weinig bijsmaak en geur. Het smaakt heel neutraal en zelfs niet grassig. Maar wel heeeel zacht! Je zou het zelfs tijdens de lunch op je werk kunnen roken, en niemand die het ruikt.

Het verlies van geur en smaak vinden wij toch een nadeel van het watercuren, maar probeer het eens met een slecht smakende wiet die niet goed gespoeld is. Of probeer het uit met een klein topje om te zien of het je bevalt.

(advertentie)