(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als je wacht met het inzetten van de bloeifase tot je planten een mooie hoogte hebben, kun je bedrogen uitkomen. Want lang niet iedereen weet dat cannabisplanten vaak nog twee keer zo groot worden nadat de lampen op 12 uur gaan. Soms zelfs drie keer!Sommige sativa’s kunnen zelfs wel drie keer zo groot worden nadat het lichtschema van 18/6 naar 12/12 wordt aangepast. Indica’s daarentegen groeien soms niet heel veel meer de hoogte in in de bloeifase, maar ontwikkelen zich dan meer in de breedte.

Je kunt er over het algemeen maar het beste rekening mee houden dat wietplanten na het overschakelen naar een 12/12 lichtschema twee keer zo groot wordt als ie daarvoor is. Heb je een soort met lange internodes en smalle bladeren, dan heb je waarschijnlijk een sativa dominante soort, en moet je er rekening mee houden dat de plant zelfs nog meer zal doorgroeien. Heb je een compacte soort met bredere bladeren, dan kun je ervan uitgaan dat je een indica dominante soort aan het kweken bent. Deze zal in de bloeiperiode waarschijnlijk nog even in hetzelfde tempo doorgroeien en hoeft niet per se twee keer zo groot te worden.

Groeit je plant de tent uit en kom je in ruimtegebrek, dan kun je de planten weer wat kleiner maken door te supercroppen. Dat is een techniek waarbij je takken naar beneden knakt en buigt. Bio Bertje legt de techniek goed uit in het tweede deel van zijn indica onder led serie, wat je hier kunt lezen.

(advertenties)