(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Gister hebben we het over fimmen gehad en dat was eigenlijk in de verkeerde volgorde, we hadden namelijk eerst even moeten uitleggen wat toppen inhoudt. Onze welgemeende excuses mensen, en bij deze vertellen we dan alsnog hoe je je wietplanten moet toppen.

Het bovenste topje van een tak of de hoofdstam verwijderen om zo meer toppen te krijgen. Dat is toppen. Je kunt een cannabisplant het beste toppen wanneer deze nog jong is en maximaal maar vijf nodes heeft.

De twee nieuwe nodes die na het toppen groeien, ontwikkelen zich tot nieuwe hoofdtoppen en zijn onderaan verdikt. De plant steekt haar energie nu in twee nieuwe toppen in plaats van alleen in de hoofdtop. Nog een voordeel is dat de hele plant zich na het toppen wat beter zal ontwikkelen. Dit komt doordat de plant haar energie niet alleen in de twee nieuwe toppen steekt, maar ook wat meer zal verdelen over de hele plant. Je ziet dan ook dat lager groeiende zijtakken zich beter zullen ontwikkelen na het toppen. Ze gaan eruit zien als hoofdtoppen.

topping-marijuana-plant-weed-cannabis

Door het toppen krijgt de plant ook een betere vorm voor wat betreft de lichtverdeling over de gehele plant. En dat is met de beperkte hoeveelheid licht binnen, ook een groot voordeel.

(advertentie)