(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een tweede of zelfs een derde internode bloei zorgt bij veel kwekers nog voor verbazing. Het is echter een normaal verschijnsel wat sommige sativa soorten heel makkelijk en snel doen. Hoe dan ook, als het je overkomt mag je trots op jezelf zijn want alleen heel gezonde planten doen dit!

gallery_6278_3093_74290De tweede internode bloei wordt in het Engels ook wel foxtails genoemd omdat het een beetje op bloeiend graan lijkt, wat in het Engels foxtails heet. Maar hoe ontstaat het nou precies?
Wanneer een cannabisplant in de natuur na zo’n zes weken bloei nog niet bevrucht zijn, is dat helemaal aan het einde van de zomer. De dagen worden op dat moment alleen nog maar korter, de temperatuur daalt en het zonlicht bevat meer rood dan blauw licht. De plant wil nog wel graag bevrucht worden maar weet daardoor als het ware, dat het geen zin meer heeft om nog extra bloeihormonen aan te maken.

Binnen is de situatie heel anders. Wanneer een plant daar na zo’n zes weken bloei, nog altijd niet bevrucht is, loont het wel degelijk de moeite om nog eens extra te bloeien. De temperatuur is immers top, de dagen blijven gewoon 12 uur duren en de wortels worden ruimschoots van voeding voorzien. Een gezonde plant ziet haar kans schoon om opnieuw bloeihormonen aan te maken! Nieuwe bloemtrossen groeien uit de al aanwezige toppen.

(advertentie)