(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Autoflower wietsoorten hebben geen lichtperiode nodig die hun vertelt wanneer ze moeten gaan bloeien. Dit kan handig zijn wanneer je geen controle over de lichtperiode hebt zoals bijvoorbeeld buiten, maar toch wil dat de plant snel gaat bloeien.

Maar niet alleen buiten kan het soms handig zijn om met autoflower wietsoorten te werken. Binnen kunnen deze automatisch bloeiende soorten ook van pas komen. Een gemakzuchtige kweker hoeft met autoflower wietsoorten, geen rekening met de lichtperiode te houden omdat de plant immers zelf in bloei gaat. Ook kan je een autoflower plant meer uren licht geven, en licht is gewicht.

Bovendien hebben autoflower planten de fijne eigenschap van nature klein en compact te blijven, wat binnen altijd goed van pas komt. Zeker voor kast- of tentkwekers.

Maar… 

Maar autoflower wietsoorten hebben ook de naam wat minder potent te zijn. Dit komt omdat de in het wild groeiende voorouder van de autoflower soorten – cannabis ruderalis – bijna geen THC bevatte. De autoflower soorten die aangeboden worden bij de diverse zadenbanken zijn dan ook allemaal gekruist met andere soorten om de autoflower meer potentie te geven. Kweken met autoflower wietsoorten kan een stuk gemakkelijker zijn; je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele licht lekken tijdens de donkere periode en omdat de plant zelf gaat bloeien hoef je je ook over het lichtschema nietzo druk te maken.

Als je eens met autoflower wietsoorten wil kweken houd er dan rekening mee dat je wat minder controle hebt over de grootte van de plant en dat je er geen stekken van kunt snijden omdat de levensduur van een autoflowerplant niet gerekt kan worden. De stekken zullen dus op hetzelfde moment doodgaan als de plant waar ze van afgesneden werden.

Autoflower ze!

(advertentie)