(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu de Nederlandse schaatsers de medailles bijeen harken alsof het gratis flyers zijn, vindt columnist ’t Modmeisje het tijd om uit de kast te komen. Of eigenlijk die Poetin eens met wax en haargel te ontmaskeren als leider van het homovolk bij uitstek!

’t Modmeisje over Poetins Olympische Homospelen

Omdat ik zelf nooit aan de verwachtingen voldoe, had ik hier natuurlijk heel veel zinnigs kunnen zeggen over de verrassende zilveren plakken van Sven en Ireen. Maar er zijn veel ergere dingen. Getuige dit rijtje griezellanden waar je – als je mazzel hebt – 100 zweepslagen, jaren gevangenisstraf en als je pech hebt de doodstraf krijgt… als je verliefd wordt op iemand van je eigen geslacht: Oeganda, Iran, Irak, Afghanistan, Malawi, Maleisië, Zimbabwe, Marokko en Libanon.

Los van het feit dat zweepslagen en moord nooit ergens goed voor zijn, is het natuurlijk te bizar voor woorden dat een overheid en/of rechterlijke instantie en/of religieuze groepering zich bemoeien met jouw seksuele voorkeur.  En al helemaal als die ‘clubs’ niet bepaald volgens de regels van de democratie aan de macht gekomen zijn. Zoals in bovenstaande homofobe landen veelal het geval is. Maar goed, individuele vrijheden, zoals seks hebben met wie je maar wil, moeten daar natuurlijk wel zo veel mogelijk beknot worden. Want straks gaan de mensen daar nog voor zichzelf denken en rechtmatige verkiezingen eisen.

putin-and-medvedevStuivertje wisselen

Een lekker rijtje landen in elk geval, waar Rusland zich min of meer bij kan aansluiten met haar anti-homowet die ‘homoseksuele propaganda’ verbiedt. Dat wil zeggen dat je daar dus niet openlijk voor je geaardheid kan uitkomen, lees: niet eens onschuldig met je liefje hand in hand kan lopen. Zoals iedereen weet wordt dit land geleid door Poetin, die gek genoeg zelf alles af weet van dubieuze relaties met mensen van zijn eigen geslacht. Zo wisselt hij al jaren stuivertje om het presidentschap van Rusland met maatje Medvedev. Beiden doen of ze volkomen democratisch bezig zijn. Maar niemand die daar in trapt. Dus kom nou toch eens uit die kast mannen!

Het zwermt in Rusland van de homo’s, want laat kunstschaatsen daar nu juist volksport nummer één zijn

Overigens niet alleen Poetin, maar ook veel andere Russen doen net alsof er geen homo’s in Rusland wonen. Nou, sinds ik de Olympische Winterspelen op tv volg weet ik, en met mij iedereen in de wereld met ogen in zijn kop, dat het in Rusland zwermt van de homo’s.  Want laat kunstschaatsen daar nu juist volksport nummer één zijn. Het glitter- en gaygehalte van deze sport is groter dan de Toppers en het Songfestival bij elkaar! Ik vind het allemaal prima hoor. Want hoewel ik zelf erg van mannen houd – vooral als ze Belgisch zijn of op BongZilla lijken – krijg ik het stiekem zelf een beetje warm van al die leuke snowboardmeisjes op de Spelen.

Toen ik trouwens op tv het bezoek van Poetin aan het Heineken Holland House zag, waar hij onze nationale trots (en potje, maar met een vriendje tegenwoordig) Ireen Wüst kwam feliciteren met haar goud, wist ik ineens wat Poetin nu eigenlijk zo dwarszit. Want wat blijkt: Poetin is een Poetintje. Het manneke kwam nauwelijks tot Ireens middel. Ik moest gelijk denken aan Lord Farquaad uit Shrek, die op een paard rondrijdt met verlengde benen. Pas als hij van zijn paard afstapt, blijkt Farquaad een turfje hoog te zijn. Het kán  geen toeval zijn dat Poetin zich ook altijd heel stoer te paard laat portretteren.

mod-2Napoleoncomplexje

Kortom, hier is sprake van een Napoleoncomplexje. En anders heeft Poetin een wodkavergiftiging. Want iets moet toch verklaren waarom hij dit soort achterlijke dingen zegt: ‘Homoseksuele sporters en sportfans zijn welkom tijdens de Olympische Spelen in Sotsji, maar ze moeten wel van de Russische kinderen afblijven.’  Nu ik deze uitspraak van Poetin nog een keer nalees, wil ik graag terugkomen op een van mijn eigen uitspraken aan het begin van deze column. Zweepslagen zijn soms wel ergens goed voor.  Niet om de zangeresjes van de punkband Pussy Riot, als ze weer eens gelijk hebben, het zwijgen op te leggen. Wel om kleine ondemocratische presidentjes van grote landen eens met beide beentjes op de grond te zetten.

(advertenties)