(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘t Modmeisje snapt niet zo goed waarom er zo spastisch gedaan wordt over vrouwen die meer verdienen dan hun mannen. Een date met een arme sloeber heeft haar alleen maar hoogtepunten bezorgd…

Niet meer in staat tot seks

Bijna een vijfde van de Nederlandse vrouwen verdient tegenwoordig meer dan haar vriend of man. Fijn voor die hardwerkende vrouwen, zou je zeggen. Kunnen ze alleen of samen met hun man allerlei leuke dingen doen. Maar in plaats van dat de aandacht naar dit positieve element uitgaat, ligt de focus van diverse media vooral op: hoe voelen de mannen van deze vrouwelijke veelverdieners zich hier nou onder? En: hoe slecht is dit wel niet voor het ego van deze mannen en daarmee voor het seksleven van deze stellen?

falling dollarsNergens wordt dan vervolgens gezegd dat de stakkerd zich niet zo moet aanstellen en juist lekker moet genieten van het uitje of die sappige biefstuk waar zijn vrouw hem op trakteert.  Nee, is de gedachte, in de natuur is het nou eenmaal zo geregeld dat de man zich ontmand voelt als hij wordt ingehaald door een vrouw. Hierdoor is hij niet meer in staat tot seks. Nou, mooi is dat. Op deze manier zijn wij vrouwen straks ineens verantwoordelijk voor het uitsterven van de mensheid omdat we te veel verdienen.

Ik ben dan heel praktisch en denk: laat dan ook maar uitsterven die hap. Want mannen die hun eigenwaarde laten afhangen van de hoogte van hun eigen inkomen en dat van hun vrouw, daar heb je helemaal niks aan. Dat soort genen kun je maar beter niet doorgeven. Opgeruimd staat netjes.

Gelukkig laat ik me niks wijsmaken en besloot ik onlangs zelf maar eens te downdaten

Diezelfde media die zich druk maken over de ontmanning van de man, doen er trouwens nog een schepje bovenop door met deze leuke term te komen: downdaten. Dat is het geval wanneer een vrouw het doet met een man die armer en lager opgeleid is dan zij.

mod-3Los van het feit dat deze term nooit gebruikt wordt wanneer mannelijke directeuren het met hun minder geschoolde blonde secretaresses doen, is het een negatieve framing van jewelste. Want Down betekent ook zoiets als depressief. Daarbij is Down een syndroom voor mensen die met een geestelijke beperking zijn geboren. Daarmee wordt die lager opgeleide man waarmee je date gelijk maar even weggezet als een mongool.

Gelukkig laat ik me niks wijsmaken en besloot ik onlangs zelf maar eens te downdaten. Omdat mijn financiële situatie erbarmelijk is dankzij de crisis en mijn hoogst genoten opleiding de middelbare school is, was het nog een hele uitdaging een geschikte kandidaat te vinden.

Behendige gitaarvingers

Maar het is me uiteindelijk gelukt toen ik een bruine kroeg in een achteraf steeg ergens in de hoofdstad binnenliep. Daar zat ie, op een slecht verlicht podium, met zijn gitaar. ‘I have no money to scratch my ass’, zong deze Ierse straatmuzikant zuiver en waarheidsgetrouw. Maar god, wat zag hij er gelukkig uit op dat kleine podium. En ik ook, toen ik de volgende morgen naast hem wakker werd. Dat had niks met geld en scholing te maken, maar met zijn straatwijsheid, humor en behendige gitaarvingers. Ik zeg je: downdaten kende voor mij alleen maar hoogtepunten.

(advertenties)