(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Complottheorieën, welke blower is er niet groot mee geworden? ’t Modmeisje doet voor een keertje volop mee in haar buurtshop. Reden? De oud-topambtenaar van Ivo Opsteltens ministerie van Justitie, die naar verluidt niet van kinderen af kon blijven…

Blowersvrienden en complotten

Hebben jullie ze ook? Van die blowersvrienden met complottheorieën? Doorgaans aardige mensen hoor, maar van binnen borrelt er iets: een absolute overtuiging dat er achter de schermen meer speelt. Dat de Twin Towers door de Amerikanen zelf zijn opgeblazen, dat Bin Laden nog leeft of dat we met zijn allen al eeuwen gepiepeld worden door een kleine groep machtige mensen die zichzelf de Vrijmetselaars noemt. Trek deze en andere complotten niet in twijfel, anders krijg je de wind van voren.

Paranoia4Of ik de verhalen van complotdenkers geloof? Tja, tegenover elk argument dat hun verhaal onderbouwt is wel een rationeel tegenargument te zetten. Mijn motto: eerst zien dan geloven. Toch, vorig weekend zat ik in mijn buurtshop met een groepje vrienden, onder wie een notoire complotdenker met alerte priemende muizenoogjes. En eindelijk had ik zelf een keer een smakelijk complot in de aanbieding. Eentje in de orde van ‘als-dit-waar-is-breekt-de-hel-los-en-gaan-er-koppen-rollen’. Te weten: de zaak Demmink.

Demmink was onder andere de steun en toeverlaat van ministers Ivo Opstelten en Piet Hein Donner

Voor degene die het gemist hebben. Joris Demmink (sinds 2012 met pensioen) is jarenlang de hoogste topambtenaar bij Justitie geweest. Hij was onder andere de steun en toeverlaat van ministers Ivo Opstelten en Piet Hein Donner. Diezelfde Demmink wordt er al tientallen jaren sluimerend, maar tegenwoordig hardop, van verdacht seks met minderjarige knapen te hebben. Keer op keer als deze verdenkingen omhoog borrelden, werden ze weggemoffeld en hielden mensen als Donner en Opstelten Demmink de hand boven het hoofd.

Maar dankzij de vasthoudendheid en de financiële middelen van de negentig!!! jarige ondernemer Jan Poot -die Demmink een lul vindt omdat die zijn ondernemingsplannen dwarsboomde- en dankzij de onderzoeksclub De roestige spijker staat Demmink nu voor de rechter. Deze rechtszaak moet voor eens en altijd de waarheid over en rondom Demmink boven tafel krijgen.

Paranoia1‘En tot dusver zijn er al heel wat sappige details te melden ‘, vertelde ik tegen mijn vrienden die aan mijn lippen hingen. ‘Zo hebben diverse oud-politiemensen onder ede verklaard dat Demmink jaren terug al in een politieonderzoek naar een pedofielennetwerk voorkwam, maar dat dit onderzoek van hogerhand werd tegengewerkt. Wisten jullie trouwens dat onze huidige minister van Justitie, Opstelten, blijft beweren dat Demmink nooit verdacht werd in datzelfde onderzoek? En dat hij Demmink tot begin dit jaar financieel ondersteunde?’ ‘Aaaahh’, reageerden mijn vrienden.

Ivo’s lange leugenaars neus

‘Hey, is dat niet diezelfde Ivo Opstelten die op die superleuke site RollingStoned.nl ook altijd ontmaskerd wordt als leugenaar?’ vroeg een vriendin.  ‘Jazeker. Niet alleen op RollingStoned.nl trouwens. Typ in Google maar eens Demmink + Opstelten in.’ Mijn vrienden gniffelden: ‘Het lijkt er op dat Ivo binnenkort echt een keer over zijn lange leugenaars neus gaat struikelen.’

We begonnen enthousiast te fantaseren over waarom Demmink zo veel macht over Ivo heeft. En over welke acteur Ivo het best kon gaan spelen in de film die er zeker over de zaak Demmink gemaakt zou gaan worden. Alleen de complotdenker in ons vriendengroepje deed niet mee. Ik had hem tijdens mijn verhaal al een paar keer met zijn muizenoogjes zien rollen. Hij zuchtte en zei: ‘Jullie zijn echt paranoia.’

(advertenties)