(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel ‘t Modmeisje al behoorlijk volwassen is, is haar grote voorbeeld dat nog lang niet. Of dit veel goeds zegt over ‘t Modmeisje mogen de lezers van haar column zelf bepalen. ’t Modmeisje heeft er hoe dan ook schijt aan.

Inspirerend zoeklichtje

Mensen vragen mij nooit wie mijn voorbeeld is. De pest is namelijk dat dat pas aan je gevraagd wordt als je zelf tot een voorbeeld bent uitgegroeid. Van een Linda de Mol, een Oprah of Obama willen we allemaal wel weten wie hen geïnspireerd heeft. Al is het maar omdat de meesten van ons ook behoefte hebben aan zo’n inspirerend zoeklichtje in het donker, maar dus niet origineel en creatief genoeg zijn om er zelf een te bedenken.

Wie mijn voorbeeld is wil dus niemand weten, maar ik wil het desondanks best vertellen. Mijn voorbeeld is Pippi. Jawel, vrouwke Longstrum. Die met die sproetjes en oranje vlechten die de zwaartekracht trotseren. Heeft Pippi voor wereldvrede gezorgd? Racisme bestreden? Een medicijn tegen kanker ontwikkeld? Nee, nee en nee. Pippi is een klein meisje dat voornamelijk eet, vecht, liegt en met gouden muntstukken smijt. Oh ja, en ze laat zich adviseren door een aapje genaamd meneer Nilsson (die overigens een neefje van onze eigen Bongzilla is). Ik weet het.

piepIk heb zelf ook eens geprobeerd weg te vliegen met mijn bed vanuit mijn appartementje op vierhoog. Toen ik bijkwam op de stoep vroegen ze me of ik paddo’s geslikt had

Toch is zij mijn held. Want alles wat Pippi doet, doet ze met enorm veel inzet en enthousiasme. Ook heeft ze overal een oplossing voor. Zit haar vader gevangen op een eiland? Dan vliegt ze daar toch gewoon naartoe… op haar bed. Hoe ze dat voor elkaar krijgt, ik weet het niet. Ik heb zelf ook eens geprobeerd weg te vliegen met mijn bed vanuit mijn appartementje op vierhoog. Toen ik bijkwam op de stoep vroegen ze me of ik paddo’s geslikt had.

Schijt aan alles en iedereen

pippi3Het mooiste aan Pippi vind ik dat ze schijt heeft aan alles en iedereen. Nu kun je zeggen: ja maar daar zijn er meer van. Kijk maar naar Rihanna die blowend en slettebakkend door het leven gaat. Of kijk naar Miley Cyrus die zonder gene met haar kippenkontje schudt voor een miljoenenpubliek. Waarom ben je daar dan geen fan van? Nou, heel simpel: ik geloof ze niet. Sterker, ze zijn zo ongeloofwaardig dat ik het fictieve personage Pippi prefereer.

Want het enige wat de Miley’s en Rihanna’s van deze wereld doen is hun grote voorbeelden, zoals oermoeder Madonna, kopiëren. Dat zou Pippi dus nooooooit doen. Pippi heeft namelijk geen voorbeelden nodig om zichzelf te zijn. Die is haar eigen held.

(advertenties)