(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu de lente doorbreekt en de zon weer volop schijnt, gaan de gedachten van ’t Modmeisje weer terug naar die ene mooie zomer in haar prille jeugd… Wat was ze verliefd op dat meisje met de rode haren. Een liefdesverklaring aan haar enige echte Jane!

Smoking hot Jane

Ik ontmoette haar voor het eerst toen ik 16 was, op een warme zomerdag vlak voor de schoolvakantie. Om tijdens de pauze de hitte te ontvluchten, had ik me samen met wat schoolvrienden verschanst in de koele schaduw achter een bijgebouw van onze school. Daar hingen we wat lusteloos  in het gras, klagend over onze docenten en ouders, toen klasgenoot Martijn met haar kwam aangelopen: Jane.

mod-1Ik lag op mijn buik in het gras en draaide me sloompjes naar haar om. Het enige wat ik vervolgens kon doen was naar haar staren. Wat had ze mooie lange benen, wat waren haar haren prachtig vlammend rood en wat rook ze lekker! Ik zag aan mijn vrienden dat ik niet als enige onder de indruk van haar was. Jane was dan ook simpelweg smoking hot.

Ze kwam bij ons zitten in het groene gras. In het begin was ik een beetje bang voor haar, want ik had  nog nooit iemand zo spectaculair als haar ontmoet. Ook de anderen benaderden haar wat voorzichtig. Behalve Martijn, want die kende haar al langer. Maar al snel voelden ook wij ons helemaal op ons gemak bij haar en zij bij ons. Ze was ook zo puur, kon zo goed luisteren en ze maakte ons de hele tijd aan het lachen. Die middag gaf ze ons het gevoel dat de zomervakantie al begonnen was.

Ze schreef dat ze zich had weten te ontworstelen uit de verstikkende greep van Ivo en dat ze nu in Colorado woonde met een man die ze had ontmoet in Washington

Tijdens het lesuur dat volgde, moesten we ons best doen niet telkens in lachen uit te barsten om het hamsterachtige toupetje van de leraar Nederlands. Maar tussen de gesmoorde lachbuien door kon ik alleen maar aan haar denken. Het was duidelijk: ik had een enorme girl crush op Jane. In de  zomervakantie die volgde bleek ze mij gelukkig ook leuk te vinden. Ik nam haar daarom vaak mee naar het park, het strand of een feestje. Ze hoorde er helemaal bij. Ook spraken we weleens alleen af. Dan lagen we in mijn bed met onze vingers in elkaar verstrengeld. Terwijl ik hardop droomde, hing ze aan mijn lippen.

Maar ik was 16 en grillig, nieuwsgierig en ontrouw. Dus liet ik me diezelfde zomer op het strand ook verleiden door een Belgische jongen. Omdat ik hem daarna vaak ging opzoeken, en Jane niet meekon naar België, zag ik haar minder vaak. Toen de zomervakantie zijn einde naderde, merkte ik tot mijn verdriet dat Jane en ik een beetje uit elkaar waren gegroeid. Ook mijn vrienden zagen haar nauwelijks meer.

mod-2Vlammende rode haren

Toen de zon minder vaak scheen, de bladeren kleur verloren en van de bomen vielen, hoorden we via via dat Jane iemand had ontmoet. Ene Ivo. Een dominant figuur met machtige vrienden die Jane het liefste aan banden legde. Hij vertrouwde haar niet en de mensen met wie ze omging nog minder. We zagen haar nog een paar keer samen met hem voorbij lopen. Haar vlammende rode haren waren flets geworden en ze liep niet langer fier rechtop maar ineengedoken, alsof ze een crimineel was die zich moest schamen voor wie ze was. Op een gegeven moment zagen we haar helemaal niet meer.

Ik heb nog jaren aan haar gedacht. Me afgevraagd wat er van mijn eerste zomerliefde was geworden. Tot ik afgelopen nieuwjaarsdag een kaartje op de mat vond. Het was van Jane! Ze schreef dat ze zich had weten te ontworstelen uit de verstikkende greep van Ivo en dat ze nu in Colorado woonde met een man die ze had ontmoet in Washington. Of ik deze zomer weer met haar naar het strand wilde? Mijn hart maakte een sprongetje. Natuurlijk wil ik met jou naar het strand, sweet Mary Jane. Ook zo’n zin om deze zomer samen naar Jamaica te gaan?

(advertenties)