(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor het einde van dit jaar haalt de Jamaicaanse regering cannabis uit het strafrecht! Dat heeft de Cannabis Commercial and Medicinal Research Taskforce gisteren laten weten. En een kapitaalkrachtige afnemer voor hun wietoogst heeft het eiland ook al.

De cannabis revolutie blijkt dus onverminderd voort te denderen. Begin dit jaar kwamen alle betrokken overheidsinstanties, industriële cannabisondernemingen uit binnen- en buitenland en lokale boerenorganisaties op Jamaica bij elkaar om over legalisering te praten. Dat congres stond onder leiding van de Cannabis Commercial and Medicinal Research Taskforce (CCMRT). Met als gevolg dat er nu, ruim een maand later, al positief nieuws te melden valt vanaf het Caribische eiland!

jamVoor eind 2014 legale wiet

De legalisering zou een enorme economische boost kunnen betekenen voor het straatarme land. Canada heeft zich al gemeld bij de Jamaicanen om grootschalig hun cannabis op te kopen, om daarmee verzekerd te zijn van een constante aanvoer van kwalitatieve en relatief goedkope wiet. Vanwege het stabiele en zonnige klimaat kunnen de Jamaicanen het hele jaar door prima buitenwiet produceren, tegen prijzen waar geen binnenkweker tegenop kan. Zie ‘Canada wil mediwiet uit Jamaica’. En dat ze er al ruime (illegale) ervaring mee hebben, is natuurlijk ook een voordeel…

Nog voor het einde van het jaar moet de wet aangenomen zijn. CCMRT-voorzitter Dealana Seiveright zegt dat minister Phillip Paulwell van Wetenschap, Technologie, Energie en Mijnbouw de garantie heeft gegeven dat cannabis nog dit jaar verdwijnt uit het strafrecht. De minister op zijn beurt, heeft tegenover de commissie gewezen op meerdere economische, sociale en culturele voordelen die het land kan putten uit legalisering.

Bahama’s wil nu ook legaliseren

Jamaica zou hiermee na Uruguay het tweede land ter wereld zijn waar cannabis gelegaliseerd wordt. Vooralsnog praat men over medicinale cannabis, maar iedereen verwacht dat Jamaica in vlot tempo het model van Uruguay volgt. Inmiddels heeft het naburige eiland Bahama’s ook al via Fred Mitchell, de minister van buitenlandse zaken, laten weten dat het (medicinale) wiet wil gaan legaliseren! De revolutie begint dus overduidelijk in de Amerika’s. Hoogste tijd dat er ook in Europa eens een land aansluit…

(advertenties)