- Je eigen wietsoorten en kruisingen maken
- Wat de pH-waarde of zuurtegraad met voedingswater doet
- Lieve Muna, wat doe ik verkeerd met deze zaailing?
- Jawel, hier zijn ze weer: de mooiste CNNBS ‘oogstepunten’ van 2024!
- Kijk, dit oogstten ze in het buitenwietland dit jaar
- Bubba Diesel wordt witter en witter …maar niet veel dikker…
Canada wil mediwiet uit Jamaica
Jamaica zou wel eens een zeer welvarend eiland kunnen worden. Een groot medicinaal cannabis bedrijf uit Canada ziet in het land namelijk de ideale businesspartner voor de productie van mediwiet. Vergevorderde plannen voor een miljardendeal!
Het parlement op Jamaica discussieert momenteel over legalisering van marihuana. In dat kader werd er deze week ook een conferentie – Cannabis Stakeholders Forum – gehouden van cannabisproducenten, boerenorganisaties, politici en andere belanghebbenden. Blaine Dowdle, directeur van het Canadese bedrijf MedCannAccess, was er ook en hij deed een oproep aan de Jamaicanen om zo snel mogelijk de economische kans te grijpen die legalisering biedt en een exportmarkt te vormen.
800 miljoen euro per jaar
Dowdle schat de jaarlijkse omzet in de Canadese mediwiet markt op 1,2 miljard Canadese dollar, ongeveer 800 miljoen euro. Vanwege het koude klimaat is de productie van marihuana in Canada een kostbare zaak. Investeerders zouden daarom maar wat graag wiet uit Jamaica willen importeren, waar de zon altijd schijnt en het klimaat suptropisch is. Nu kost een gram medicinale wiet in Canada nog tussen de 5 en 7 euro. Veel te duur (!) vinden ze daar.
MedCannAcces vertegenwoordigt 50.000 patiënten, die nu nog geen toegang hebben tot goede en goedkope cannabis medicijnen. Canada importeert ook een deel van zijn wiet uit Nederland, maar die vinden ze eigenlijk ook te duur. Dowdle hield zijn Jamaicaanse toehoorders voor dat medicinale cannabis een snelgroeiende markt is: het aantal geregistreerde patiënten verdubbelt ieder jaar. “We verwachten dat die groei doorzet. Dat betekent dat wij alleen met MedCanAcces (er zijn nog 3 andere bedrijven actief in Canada) binnen vijf jaar tussen de 400.000 en een half miljoen mensen bedienen.”
Twee vliegen in een klap
Zijn bedrijf hoopt binnen enkele maanden officieel een vergunning te krijgen om medicinale wiet te importeren. Alle tests heeft zijn bedrijf tot dusver doorstaan, het gaan alleen nog om de security check. En als Jamaica snel legaliseert kunnen de merendeels armlastige patiënten in Canada beter geholpen worden, en de merendeels armlastige boeren op Jamaica een beter leven krijgen. De bekende twee vliegen in een klap dus!
(advertentie)