(advertentie)
(advertentie)
MEDICINALE WIET Lees ook:
(advertenties)

Voor de allereerste keer is in Frankrijk de verkoop van een medicijn dat is gemaakt van bestanddelen uit cannabis goedgekeurd. Het land van de knoflooketers en stokbroodfetisjisten staat nu niet bepaald bekend om zijn liberale drugspolitiek, maar er wordt wel ongehoord veel geblowd.

Hoe dan ook is de toelating van het eerste cannabismedicijn een opsteker van jewelste. Het medicijn Sativex is donderdag goedgekeurd voor gebruik, zij het voorlopig slechts bij de behandeling van spierspasmes die het gevolg zijn van multiple sclerose. Nog niet direct de ‘Amerikaanse’ aanpak, maar het begin is er.

THC en CBD

Sativex bevat de twee bekendste bestanddelen van marihuana: THC en CBD (cannabidiol). Op de website van het Britse GW Pharmaceuticals, producent van Sativex, staat dat het medicijn nu in elf landen op de markt is. In meer dan tien andere is het inmiddels goedgekeurd. Daaruit kan geconcludeerd worden dat er wereldwijd steeds meer verstandig wordt gedacht over cannabis als medicijn. Het middel moet je innemen via een spray. En hè, als het niet linksom kan met regulering/legalisering, dan maar rechtsom via de voordeur van de apotheek…

 

(advertenties)