(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De enige echte vrouwelijke columnist op RollingStoned kan een lekkere kop nooit weerstaan. Nee, niet de kop van een stoere visser of halfblote bouwvakker (alhoewel), maar de kop boven een smeuïg roddelartikel! Vallen en opstaan in de nieuwsgolven…

 

Blondine zwemt met haar poes

Ja, met een lekkere smeuïge, prikkelende kop heb je mijn aandacht. Dus als een blondine volgens een online krantenkop met haar poes zwemt, klik ik vol verwachting door: ik wil dat kind en haar natte poesje graag zien. Maar de werkelijkheid achter zulke koppen valt altijd tegen. Want er is dan inderdaad een blondine in het filmpje waar ik bij beland, ze kan zwemmen, maar haar poes blijkt een harige huiskat te zijn. (Voor wie dit niet afschrikt, klik hier voor het filmpje!)

MM3Ja, een goede kop, ik trap er altijd weer in. Dus toen ik de kop ‘Buren redden leven 90-jarige’ las, klikte ik direct door naar het artikel. Ik wilde namelijk weleens weten welke onverlaat het in zijn hoofd haalde om een 90-jarige knakker te redden. Wat een verspilde moeite voor iemand die eerdaags toch om het hoekje zou gaan. Zo komen we dus nooit van die overbevolking af!

Het bericht achter de kop luidde: ‘Een 90-jarige man heeft 18 uur in zijn badkuip vastgezeten. Zijn buren hebben hem uiteindelijk kunnen redden. Ze wisten niet dat hij daar woonde.’  Dit keer was het  verhaal achter de kop eindelijk eens mooier dan de kop deed vermoeden. Want het stond daar toch echt duidelijk in het bericht: de ouwe kakker woonde in zijn badkuip. Prachtig vond ik dat. Hoe origineel. Zeker een oldskool blower uit de sixties. Logisch dat zijn buren niet wisten dat hij daar woonde, want dat was vast zo’n fantasieloos tweeverdienersstel met 2,3 kinderen.

Ik zag een knus badkuipie voor me met daarin languit die ouwe met zijn knokige knietjes

Mijn verbeelding sloeg in elk geval wel op hol. Ik zag een knus badkuipie voor me met daarin languit die ouwe met zijn knokige knietjes.  Daar lag ie dan, lekker ontspannen aan zijn jointje te lurken. Snoop Dogg op de speakers. Zijn enige activiteit: het bewateren van zijn wietplantjes. In de badkamer kwam dan regelmatig een leuk 70 jaar jonger vrouwtje van de thuiszorg die voor zijn natje en droogje zorgde en giechelde als hij charmant naar haar knipoogde. Een oude dag kan erger zijn.

Natuurlijk drong het ergens in mijn onderbewustzijn ook wel tot me door dat de stukjesschrijver wellicht wat ‘creatief’ met de tekst was geweest. Dat de ouwe niet echt in zijn badkuip woonde. En dat de treurige werkelijkheid waarschijnlijk was dat hij zijn dagen in eenzaamheid sleet zonder zijn buren te kennen. Dat hij net zo goed na 10 jaar dood gevonden had kunnen worden in plaats van na 18 uur levend.

Maar zoals het bij mij wel vaker gaat: ik weigerde deze werkelijkheid te accepteren. Net zo als ik weiger te accepteren dat elke kop die luidt ‘Bikini babes smeren elkaar in’, ‘George Clooney naakt’ of ‘Megan Fox in de boeien’ onherroepelijk tot een teleurstelling leidt.

(advertenties)