(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Fimmen? What the fuck is fimmen, zul je wellicht denken. Dat komt omdat fimmen niet half zo bekend is als toppen, ondanks dat het een effectieve techniek is om meer toppen in een plant te krijgen. Het lijkt op toppen maar werkt toch net even anders.

Bij het fimmen verdubbel je niet het aantal toppen, zoals bij het toppen, maar verviervoudig je ze!
Toppen is een techniek waarmee je bij een jonge cannabisplant, meer hoofdtoppen laat groeien. Toppen levert je twee nieuwe toppen, en fimmen vier. Door het bovenste topje uit een OLYMPUS DIGITAL CAMERAjong cannabisplantje te knippen, groeien er twee nieuwe hoofdtoppen uit de nodes onder de plek waar je het topje hebt weggehaald. In tegenstelling tot toppen, laat je bij het femmen een derde deel van het topje staan.

Waarom zou ik Fimmen?

Omdat je bij fimmen maar gedeeltelijk de nieuwe groei uit de plant haalt, is het minder stressvol voor de plant als toppen, waarbij je wel het hele topje weghaalt.

Fimmen vertraagt de groei nauwelijks, toppen zorgt wel voor een korte periode van vertraagde groei. Bij fimmen hersteld de plant zich razendsnel, ’s ochtends gefimd, is ’s avonds al bijna hersteld.

Fimmen zorgt voor 4 nieuwe hoofdtoppen terwijl toppen ‘maar’ voor twee nieuwe hoofdtoppen zorgt. Daar hoeven we het voordeel niet van uit te leggen toch?

Hoe moet dat dan, dat fimmen?

Je kunt om te beginnen het topje wegknippen of wegknijpen tussen je duim en wijsvinger. We adviseren om te knijpen, dat is wat makkelijker te controleren. Je zal niet zo heel snel te veel wegknijpen.
Het gedeelte dat je uit het topje haalt is eigenlijk maar klein, eigenlijk alleen maar de puntjes van de allernieuwste groei in de top, zoals je op de foto kunt zien.

Wanneer kan ik fimmen?

Je kan voor het eerst gaan fimmen als je plant drie nodes heeft. Als de plant zich van haar eerste fim heeft hersteld kun je eventueel nog eens fimmen, afhankelijk van het gewenste resultaat en de gezondheid van de plant. Onthoud dat je pas kan fimmen als je plant er gezond uitziet en goed is hersteld.

(advertenties)