(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Honden worden wel liefkozend ’trouwe viervoeters’ genoemd door de baasjes. Waarschijnlijk niet meer door 3 inwoners van Nuth. Dankzij hun loslopende honden kwam er namelijk een bruut einde aan een florerende thuishandel.

Je kan je om te beginnen natuurlijk afvragen waarom je ’s nachts je honden los zou laten rondlopen? En al zeker niet als je wat in je schild voert of iets doet wat voorbij het begrip gedogen valt. Toch liepen Fokkie en Fukkie op hun dooie gemakje midden over straat in het immer pittoreske dorpje Nuth, gelegen in het Limburgse heuvelland.

Gedramatiseerd beeld van deze hondse ellende in het Limburgse Nuth...

Gedramatiseerd beeld van deze hondse ellende in het Limburgse Nuth…

Fokkie & Fukkie

En je zal het altijd zien, dan is de politie ineens wel op de juiste plek aanwezig, al is het in het holst van de nacht. Sterker nog, volgens de blauwhemden liepen de twee dolende hondjes bijna pardoes onder hun politieauto! Hup, de auto uit en eens kijken waar de beestjes het lef vandaan haalden om de agenten zo te doen schrikken. Maar de kwispelstaarten liepen doodgemoedereerd verder door de Pastorijstraat. Cops erachteraan – toch niks beters te doen waarschijnlijk – richting een woning. Toen Fokkie en Fukkie tekenen gaven dat dit hun tehuis was, belden onze dappere Starsky & Hutch aan.

Wat een toeval toch weer

De agenten roken een sterke wietgeur door de deuropening heen. En oh toeval, ze zagen ook een man met gevulde zakken naar een geparkeerde auto lopen… Inderdaad, daar zaten wietresten in! Vervolgens ontdekten de geüniformeerde hondenstalkers uiteraard ook de wietdrogerij in de kelder van het huis, het zal eens niet. Dertien kilo overheerlijke limbo-wiet verruilde voorgoed van eigenaar… De oorspronkelijke bezitters ervan, twee mannen van 25 en 33 jaar en een vrouw van 27, werden gearresteerd. Hoe het die twee ondankbare hondjes verder is vergaan, vermeldt de geschiedenis helaas niet.

LAATSTE NIEUWS: Wethouder Fons Heuts van Nuth is ernstig in verlegenheid gebracht met de vondst van een hennepdrogerij in het huis van zijn zoon Allan. De woningen van de wethouder en diens 33-jarige zoon in Nuth liggen, op nog geen dertig meter, schuin tegenover elkaar.

(advertenties)