(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij was tegen Joint Regulation – het initiatief van gemeenten om wietteelt te reguleren – maar is nu toch voor, burgemeester Herman Kaiser van Arnhem. “Het gedoogbeleid van softdrugs is hartstikke vastgelopen.” Opmerkelijk: hij is van het CDA!

Vorige week nog publiceerden tientallen CDA-lijsttrekkers het manifest ‘NEEderwiet’, waarin de christelijke politici zich faliekant tegen legalisering keren. Met de gebruikelijke kulargumenten als dat we toch grotendeels voor de export kweken, de criminaliteit niet verdwijnt door regulering en het sowieso heel slecht voor je is dat blowen. Je zou denken dat burgemeester Kaiser het hier mee eens is en dat was eigenlijk ook zo.

Kaiser verandert van mening

CDA-burgemeester Kaiser is nu voor legale wietteelt in Arnhem

CDA-burgemeester Kaiser is nu voor legale wietteelt in Arnhem

De politieke partijen D66, PvdA, SP en GroenLinks in de gemeenteraad van Arnhem dienden deze week echter een motie in waarin ze hun eerste burger opriepen zich toch aan te sluiten bij Joint Regulation. En verdomd, Herman Kaiser draaide! “Wij moeten hiervan afstappen. Het gedoogbeleid van softdrugs is hartstikke vastgelopen”, zei hij in de raadsvergadering. “Zoals het nu gaat, kan het niet langer.”

Weinig CDA en VVD-burgemeester voor regulering

Arnhem sluit zich nu dus aan bij de meer dan 50 gemeenten die hebben getekend voor een ander cannabisbeleid. Daar zitten idioot weinig CDA-burgemeesters bij (ook weinig VVD’ers trouwens), maar wie weet als het eerste schaap eenmaal over de dam is… Kaiser heeft alvast het licht gezien: “Ik wil praten, bruggen bouwen in deze context waarin mensen deuren dicht houden. Met muren optrekken rond dit onderwerp schieten we in Nederland niets op.” Dus vooruit, we doen het zelden maar een dikke pluim voor deze CDA’er!

(advertenties)