(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De natuur is niet flauw met stonede plantjes en beestjes. En het zijn echt niet alleen mensen die er volop gebruik van maken om eens lekker uit de bol te gaan. In deel 2 van genot zoekende dieren: paarden, wallabies, olifanten en kapucijnapen!

'Wallabies entering poppy fields, getting as high as a kite'

‘Wallabies entering poppy fields, getting as high as a kite’

Wallabies

Deze Australische rakkers, een soort kangoeroes, zorgden voor ophef. Mysterieuze cirkels verschenen er in de graanvelden op het bloedhete continent, waren de aliens soms geland? Nee, de schuldigen waren wallabies.

Die doen zich graag tegoed aan klaprozen, proppen zich vol met de zaadjes van de plant en zijn vervolgens niet meer in staat in een rechte lijn te lopen. “We have a problem with wallabies entering poppy fields, getting as high as a kite and going around in circles”, verklaarde Lara Giddings, officier van justitie van het eiland Tasmanië bloedserieus…

Zuid-Amerikaanse paarden zijn dol op gifkikkers

Zuid-Amerikaanse paarden zijn dol op gifkikkers

Paarden

De edele viervoeters zijn – in Zuid-Amerika in ieder geval –  dol op kikkers.  Niet als borrelhapje maar om aan te likken!

Met name de Phyllomedusa savage, een lekker giftige boomkikker is favoriet. Die scheidt het goedje epibatadine af, een alkaloïde die voorkomt in zijn huid. Het is een drug sterker dan morfine! De geschiedschrijving vermeldt helaas niet hoe de paarden erachter zijn gekomen om aan kikkers te likken…

 

Aap geniet na van duizendpoot :-)

Aap geniet na van duizendpoot 🙂

Kapucijnapen

Deze watervlugge breedneusapen worden maar wat graag high. Het liefst door de kop van een giftige reuzenduizendpoot af te bijten, waarna ze zichzelf inwrijven met het zoete vergif.

Daar zit onder meer cyanide in, dus die kapucijnapen gaan onwezenlijk hard…

 

 

Olifanten worden graag dronken en zijn niet vies van de hallucinerende iboga plant

Olifanten worden graag dronken en zijn niet vies van de hallucinerende iboga plant

Olifanten

Niet alleen vinden olifanten het leuk om alcohol te drinken, ze gaan er actief naar op zoek! Er zijn getuigenissen dat de complete biervoorraad van een dorp door de beesten is geplunderd. De ondankbare slurfwezens bedankten vervolgens hun gastheren door alle huizen te vertrappen, stroommasten om te rammen en alles wat hun in de weg stond te doden. In 2012 dronken 60 olifanten in India een gigantisch vat rijstwijn leeg en verwoestten het dorp waar het stond. Dat ze ook dronken worden van gefermenteerd fruit is een fabeltje; een beetje olifant moet namelijk 1.400 stuks fruit eten om wat te voelen.

Maar ze zijn dan weer niet vies van de iboga plant. Een krachtig hallucinogeen, de Dombootjes zijn er gek op! Ze eten de bladeren en schors net zolang tot ze high zijn. En de oudere olifanten leren de jonkies zelfs hoe ze het moeten doen…

 

(advertentie)