(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Potverdikkie, de buitenwiet is nog niet goed en wel binnengehaald of die ouwe schimmelterrorist uit Spanje doet ons land alweer aan. Tenminste, daar leek het in Tiel op vrijdag toen er een man met een big shopper vol wiet over de daken rende…

Vroege surprise

Over naar de Betuwe, zoals bekend een vruchtbaar land- en tuinbouwgebied. Naast fruit houden ze er klaarblijkelijk ook heel veel van wiet. Zoveel dat ze met gevaar voor lijf en leden voor de politie vluchten en over de daken proberen te ontsnappen, zoals de hoofdrolspeler van dit verhaaltje. Watskeburt?

p1Een oersaaie vrijdagmiddag in Tiel. Een paar politieagenten rijdt wat door de stad en zoals dat gaat in de betere wereldsteden: ineens herkennen ze iemand in een tegemoetkomende auto (kom er maar eens om in Amsterdam of Brussel)  Nu bleek deze ‘bekende van de politie’ niet alleen bekend maar ook nog een rekening open te hebben staan bij de justitiële autoriteiten. Dus hoppa, zwaailicht aan, politiekar keren en achter de misdadiger aan!

Kijk omhoog Sammie!

Nou had het gezochte sujet niet bepaald zin om de confrontatie met de dienders af te wachten. Begrijpelijk want vette kans dat die in zijn nadeel zou uitpakken. Verdachte stapt dus razendsnel uit en speert er vandoor, met in zijn verdachte handen een grote blauwe boodschappentas, die de opmerkelijke lezer zal herkennen als afkomstig uit een Albert Heijn. Onder het motto ‘als het niet vooruit kan dan maar omhoog’ besloot de vluchteling zijn heil te zoeken op de Tielse daken!

Nou is de politie in Tiel ook bepaald niet besmet met hoogtevrees, dus Oom Agent erachteraan.

En wat hebben ze gewonnen Pierre?

Uiteindelijk kon de wietpiet niet uit handen van de flikken blijven en werd ie samen met zijn blauwe tas in de kladden gegrepen, inmiddels wel weer aanbeland op de Betuwse begane grond. Zijn maat ofwel de oorspronkelijke bestuurder van de auto met bekende van de politie aan boord was ondertussen al aangehouden, dus restte nog de vraag: waarom neemt iemand in Flipjes naam een grote shopper van de Appie mee de daken op?

Welnu, hierom:

 

(advertentie)