(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Net als buiten doet de herfst ook in de kweekomgeving van Master Kroblo voorzichtig haar intrede. Dat mag ondertussen ook wel want zijn Holy Grail Kush planten staan er inmiddels al 8 weken op een 12-uurs lichtregime. Wat een knuppels van toppen weer!

De laatste fase: afrijpen

Voorzichtig laten mijn Holy Grail Kushplanten de eerste tekenen van verval zien. De meeste bladeren zijn nog altijd donkergroen en mooi glanzend maar hier en daar trekt het bladgroen zich terug om plaats te maken voor een geelgroene herfstkleur. Het betekent dat de planten het einde naderen en dus ben ik ook gestopt met het geven van de PK booster. Ik spoel de planten niet, maar ze krijgen vanaf deze week alleen nog maar gewoon kraanwater te drinken zodat ze rustig kunnen afrijpen en niet teveel nutriënten meer opslaan.

De Holy Grail Kush is een wietsoort die ontzettend sterk ruikt en ook zeer potent is. Dat de soort veel smaak heeft ruik je gedurende de hele kweek maar nu ze bijna klaar zijn helemaal. Een bezoekje aan de kweekruimte wordt beloont met een geur die zo dik is dat ie als het ware de hele dag in je neus blijft hangen. Je ziet het ook aan de toppen die nu steeds verder volgroeien met trichomen. Van meet af aan groeiden de planten als speerpunten omhoog, zonder veel vertakkingen aan te maken. Dit hebben ze tot het einde volgehouden waardoor ik nu een prachtig klein veldje met hoofdtoppen heb staan.

HGK_top

P1170060

Zoals ik vorige week vertelde staan de meeste planten op de Ultimate aarde van DNA en Mills Nutrients, maar ik heb er voor de test ook vier op een lightmix gezet. Deze planten heb ik natuurlijk wel bijgevoed gedurende de kweekcyclus omdat een lightmix nu eenmaal niet genoeg voeding bevat voor een hele cyclus. Het verschil tussen de planten is duidelijk te zien. Ze zijn langer en wat minder dik als de andere planten, maar hebben ook gewoon hele mooie toppen. Ook lieten ze veel eerder gele bladeren zien, dus ik denk dat ze toch iets tekort zijn gekomen in de lightmix.

De vier Holy Grail Kush dames in de lightmix, je kunt het zien aan de witte perlietkorrels in de potten.

De temperatuur in de kweekruimte is zo’n 28 graden en de luchtvochtigheid schommelt rond de 50%. Hoe droger de lucht in deze laatste fase is, hoe beter voor de ontwikkeling van de toppen. Harskliertjes zijn niet alleen voor ons om te roken, maar onder meer ook een bescherming tegen uitdroging voor de planten. Een lage luchtvochtigheid in de laatste fase zorgt er daarom voor dat de planten meer van deze heerlijke hars gaat produceren. Geniet van de plaatjes, en tot volgende week.

Kroblo

(advertentie)