(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het gaat lekker in de testruimte van Master Kroblo. DNA’s Holy Grail Kush, een rasechte en zwaar geurende kushsoort staat er inmiddels al 7 weken te bloeien en nog steeds is er geen spoor van de herfst te zien, wel dagelijks groeiende toppen dus, hoe doet ie het toch?

Hallo cannabisliefhebbers en medekwekers, ik heb veel wietplanten gezien, maar ben toch wel onder de indruk van deze kushsoort. Ze ruiken allemaal even lekker en heel sterk, iets wat bij andere wietplanten een teken is van de betere fenotypes. Wanneer ik bij het water geven, ook maar even met mijn mouw langs de toppen ga, ruik je de planten overal. Om de geur zoveel mogelijk in de tent te houden doe ik mijn werk dan ook zo snel mogelijk.

P1170013

Volgens DNA Genetics duurt de bloeifase van deze soort in totaal 9 weken. Aangezien de planten nu zo’n 7 weken staan te bloeien, zullen de eerste tekens van de herfst waarschijnlijk ook niet lang meer op zich laten wachten. De meeste planten staan in de Ultimate Soil zoals jullie weten, maar ik heb bij wijze van test ook een paar planten in een lightmix staan. Deze planten krijgen al hun voeding uit flesjes in plaats van de Ultimate Soil. Waar de Ultimate planten – om ze zo maar even te noemen – er nu nog diepgroen en fris uitzien, laten de lightmix dames wel al wat herfstbladeren zien. De toppen zijn ook aan deze planten mooi, maar minder dik en wat langer dan de rest. Kennelijk zit er in de Ultimate Soil toch iets wat deze planten niet uit de voeding kunnen halen.

Deze foto is van een week eerder, rechts op de rechter foto zie je de twee planten die in de lightmix staan 

Qua voeding krijgen de dames nu de Mills PK-Booster, net zoals vorige week en volgende week trouwens. Daarna stop ik met voeden want dan zit ik nog maar 1 week verwijderd van de geplande oogst. De planten die op de lightmix staan krijgen de PK-booster ook, maar daarnaast ook een gewone A + B voeding van Mills. De verkleuring aan de bladeren heeft dus niets te maken met een Stikstoftekort als je dat soms dacht, maar het is puur de herfst die zijn intrede doet in de laatste fase van de bloeiperiode. De pH waarde van mijn voedingswater is 6,3 en de EC waarde meet ik niet. Ik kijk natuurlijk wel heel goed naar de planten om ervoor te zorgen dat ze niet teveel of te weinig krijgen.

Kroblo

(advertentie)