(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

16 Haarlemse coffeeshops zetten samen met CannabisScience Europe een professioneel onderzoek & testlaboratorium op voor cannabisproducten. Mocht dat vervuilde wiet vinden, dan sleuren ze de minister van Volksgezondheid voor de rechter!

Dat maakte Nol van Schaik, eigenaar van 3 Willie Wortel shops in Haarlem, namens alle coffeeshops bekend tijdens een verkiezingsbijeenkomst. Daar werd door alle partijen en de burgemeester o.a. gediscussieerd over het softdrugsbeleid. In Haarlem werken autoriteiten en coffeeshops goed samen, wat bijvoorbeeld resulteerde in een keurmerk dat de deelnemende shops verplicht strenge gedoogregels na te leven en goed opgeleid personeel in dienst te hebben. Helaas is het ze niet gelukt de ‘achterdeurproblematiek’ te regelen of te versoepelen. Maar wat niet is kan nog komen, want de gemeente Haarlem is een van de ondertekenaars van Joint Regulation, het manifest van coffeeshopgemeenten om te experimenteren met legale wietteelt.

Nol van Schaik, voorvechter van schone wiet in de coffeeshops

Nol van Schaik, voorvechter van schone wiet in de coffeeshops

Vervuilde wiet is groot gevaar

Terug naar het probleem van de vuile wiet, waarover RollingStoned al eerder schreef: ‘Haarlemse shops zijn vuile wiet zat!’ Nu zijn er meer details bekend. De 16 coffeeshops in Haarlem, verenigd in THC-Ondernemers, doen eigenlijk wat de overheid nalaat te doen, vindt THC. Van Schaik: “Ik denk dat veel van de wiet die in coffeeshops wordt aangeboden vervuild is met resten voedingsstoffen en pesticiden die niet te zien zijn met een microscoop. Ik heb wiettopjes met dode insecten erin, daar zit dus hoogstwaarschijnlijk ook een bestrijdingsmiddel op. Natuurlijk heb ik die partij cannabis niet aangenomen. Veel van mijn Haarlemse collega’s hebben dezelfde ervaringen. Ik ben er zeker van dat de aanbieder zijn vergiftigde toppen toch wel verkocht heeft, hoogstwaarschijnlijk aan iemand die het op straat aan jongeren verkoopt.”

En dat kan niet langer door de beugel wat betreft de coffeeshops. “Onze overheid pretendeert ons te willen beschermen met een THC limiet, maar laat het na onderzoek te doen naar de aanwezige gezondheidsrisico’s voor de cannabis consumenten: vervuilde cannabis geproduceerd door gewetenloze kwekers.”

Naar de rechter

Een duidelijk voorbeeld van vuile wiet!

Een duidelijk voorbeeld van vuile wiet!

De kosten voor het testen van partijen wiet worden gedeeld door THC-Ondernemers en CannabisScience Europe. Als deze proef uitwijst dat de cannabis die de coffeeshops wordt aangeboden een bedreiging vormt voor de gezondheid van de consumenten door vervuiling met stoffen die niet in of op de cannabis horen, willen de coffeeshops de minister van Volksgezondheid aanklagen voor nalatigheid en het in gevaar brengen van de gezondheid van onze klanten.

Van Schaik: “Wij zien dit als de enige manier om aandacht te krijgen voor de noodzaak om de productie van cannabis voor coffeeshops en persoonlijke consumptie te legaliseren!”

(advertenties)