(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Liefhebbers van het betere leedvermaak opgelet, dit stukje over een Rijswijkse politicus is smullen! Watskeburt? Kandidaat-raadslid Marco van der Smeede van de nogal rechtse partij ‘Beter voor Rijswijk’ zet z’n partij voor l*l met zijn kweekhobby…

Ze zeggen soms wel dat het echte leven beter is dan de film, en dat geldt helemaal voor de sores van Beter voor Rijswijk. Een lokale partij in eh… Rijswijk dus, die onder meer stadscommando’s wil inzetten voor meer veiligheid op straat en dat soort werk. Bij repressieve maatregelen denkt BVR aan  een actief ‘lik op stuk’ beleid en een afbouw van de huidige gedoogcultuur. Drugs zijn uiteraard zo’n beetje de uitvinding van de Grote Satan, dus je kunt je het gezicht van partijleider Ed Braam voorstellen toen hij van de burgemeester te horen kreeg dat een van zijn kandidaten voor de gemeenteraad betrapt was op het kweken van wiet!

Zo ziet de partij Beter voor Rijswijk het graag: commando's voor meer veiligheid

Zo ziet de partij Beter voor Rijswijk het graag: commando’s voor meer veiligheid

Keihard aanpakken, toch?

Nu denk je wellicht, laat die Marco van der Smeede (51) toch lekker zijn wietje kweken, normaal doen jullie op RollingStoned ook niet moeilijk. En inderdaad, normaal zijn wij zo, maar daar gaat het nu effe niet om. Ed Braam heeft Van der Smeede vriendelijk verzocht niet plaats te nemen in de gemeenteraad als ie gekozen wordt op 19 maart. “In ons programma staat dat, zo lang hennepteelt illegaal is, deze activiteit keihard moet worden aangepakt. Dat geldt dus ook voor onze eigen mensen.” Verwijderen van de kieslijst kan niet meer. Oei oei, die krijgt ervan langs die Marco. Of toch niet?

Want eigenlijk wil Ed ook niet direct het stempel ‘crimineel’ op Marco drukken. Want zegt Ed, en nou komt ie, let op:

“We praten over 124 plantjes, voor eigen gebruik, zeg maar hobby, en zo nu en dan een beetje verkoop aan vrienden. We hebben het niet over een kas met tienduizend hennepplanten”

Hahaha. Dus dat is ineens de nieuwe maatstaf voor wel of niet crimineel zijn. Dames en heren, een doorbraak: van deze law & order partij mag je voortaan gerust 124 planten kweken, voor eigen gebruik… Of geldt deze zeer royale hobbykweeknorm alleen voor partijleden en vrienden van fractievoorzitter Ed Braam?

(advertenties)