(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat is het toch heerlijk dat er eindelijk plekken zijn waar cannabis volledig legaal is, zoals de Amerikaanse staat Colorado. Voorbij de theoretische welles-nietes discussies, zien we pas echt hoe zoiets uitpakt. Nieuwe aanwinsten: banenbeurs en wietbruiloft!

Na veel goed economisch nieuws uit Colorado – exploderende beurskoersen van cannabisondernemingen, hoge belastingopbrengsten voor de overheid en extra geld voor onderwijs, wegen en parken – is het tijd voor  enkele verrassende, positieve gevolgen van de legalisering.

De eerste wietbanenbeurs ter wereld is donderdag 13 maart een feit!

De eerste wietbanenbeurs ter wereld is donderdag 13 maart een feit!

Banenbeurs CannaSearch

Zo wordt er komende donderdag een heuse cannabis banenbeurs gehouden: CannaSearch. Vijftien wietbedrijven proberen op deze manier aan personeel te komen, om aan de snel groeiende vraag van de markt te kunnen voldoen. “De meeste banen die worden aangeboden zijn vrij traditioneel, maar dan met een link aan marihuana”, vertelt een woordvoerder van de beurs tegen The Huffington Post. Traditioneel of niet, het is wel een wereldprimeur, want nooit eerder zochten wietbedrijven openlijk naar medewerkers! Wat zoeken ze in Colorado zoal dan, mocht je een enkele reis naar het paradijs overwegen? Tekstschrijvers, grafisch ontwerpers, gidsen, web developers en personeel voor de klantenservice en salesafdeling, bijvoorbeeld. En uiteraard zijn cannabisten met de befaamde groene vingers ook welkom.

Cannabis huwelijken

Trouwen met blowende  in plaats van zuipende gasten... het kan in Colorado!

Trouwen met blowende in plaats van zuipende gasten… het kan in Colorado!

Grappig is ook dat er al ‘pot marriages’ plaatsvinden in Colorado. In plaats van een bier- en wijnbar dus een wietbar, met vooral veel ‘edibles’ zoals de Amerikanen het noemen, eetbare wietproducten dus. Roken mag namelijk ook in de States niet in openbare horecagelegenheden. Een aantal trouwlocaties haakt in op de legalisering en biedt nu ‘THC infused food’ aan hun gasten. Ideeën voor een vaporizer-bar zijn er ook al. De huwelijkswebsite The Knot (ja, die bestaat echt) hield vorige week een peiling onder hun lezers, met de vraag hoe zij een cannabis trouwerij zouden vinden? Van de duizend trouwlustige respondenten antwoordde 67% ‘Yeah! I’d love to go to that wedding’, tegenover een schamel 22% die ‘No! Drugs don’t belong at weddings’ invulde…

Jane West, de oprichter van Edible Events (bekend van evenementen als gezamenlijke cannabismaaltijden) is al bezig met de eerste huwelijken. Zolang het een privéfeest is, voorziet zij geen problemen met wiet. “Ik heb de eerste vrijgezellenavond en het eerste huwelijk al geboekt”, vertelt ze aan Yahoo! News. “Voor dat vrijgezellenfeest voor de bruid beginnen we de dag met een groepsontbijt, waarbij THC-rijke mueslirepen op het menu staan. Daarna gaan we met zijn allen wandelen en we sluiten af met een massage in een spa!”

(advertenties)