(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is zover: Master Kroblo begint een nieuwe cyclus en beschrijft zijn bevindingen op RollingStoned. Hij gaat aan de slag met de Sweet n Sour, dat is een kruising met genetica van Mexican Haze, Skunk 1, Princess en Hawaiian Sativa. Master Kroblo, kom d’r maar in!

sns1-1Hallo Rolling Stoned lezers, ik ben Master Kroblo. De soort die ik ga kweken is zoals gezegd de Sweet n Sour. Het is een soort van Spliff Seeds die op Tenerife in 2013 winnaar was in de categorie Sativa Binnen. Een sativa dominante (80%) soort die 8 tot 9 weken zou moeten bloeien. Ik gebruik voorbemeste aarde van Jiffy die door Bio-Ibo beschikbaar is gesteld.

Ik ontkiem 10 zaden, waarvan ik de beste 5 ga afbloeien. Ontkiemen doe ik door de zaden eerst drie uur in een glas Spa blauw te laten weken. Aan het water voeg ik een klein beetje Rhizotonic toe. Rhizotonic is een wortelstimulator. Ik laat de pluggen waar de zaden in gaan ontkiemen op een temperatuur van 24 graden komen. En na het weken in de Spa blauw zet ik de zaden voorzichtig over in de pluggen, op een diepte van ongeveer 2 millimeter. 

Daarna gaan de pluggen in mijn propagator. Eerst 24 uur in het donker en dan 48 uur in het licht. Op 3 maart gingen de zaden in de pluggen en op 6 maart zijn ze allemaal geboren, oftewel ontkiemt. Bij mij blijven de jonge plantjes maximaal een week in de pluggen staan, onder 18 uur licht van een T-neon groeilamp (6500K), en 6 uur donker per dag.

sns1-3

Na deze eerste week in de pluggen zet ik ze over in 11 liter potten en krijgen ze ook een sterkere lichtbron. Maar daar zal ik volgende week meer over vertellen. Tot dan, keep it organic!

Master Kroblo

(advertenties)