(advertentie)
(advertentie)
MASTER KROBLO Lees ook:
(advertentie)

RollingStoned maakt graag nieuwe vrienden, zoals Master Kroblo, die ons het volgende fotoverslag stuurde van de kweek die hij deed met Strawberry zaden van Spliff seeds. Hij zette de zaden direct na het ontkiemen in de bloei en kijk eens wat ervan terechtgekomen is!

Eerst even alle feiten op een rijtje.  Zaden: Strawberry, Spliff seeds, Medium: Plagron Lightmix + Batmix + Stekaarde, Bio-voeding: Niet nodig door overpotten (in bloei van 3,5 naar 11 liter optten)na 3 weken, Extra: Bio-Rhizotonic, Bio- Plant Vitality, Plagron Bio Green Sensation 1x pw in week 6, 7 en 8. Lichtregime: Vanaf opkomst, direct op 12/12 licht/donker, in bloei. De eerste 2 weken onder 400Watt HPIT, Dan 1 week onder 400Watt HPS, en na het overpotten in 7-8 weken afgebloeid onder 1150Watt greenpower.

De genetica

80% Sativa. Genotype: Strawberry Cough x Skunk and Jack Herer. Romige, verse bessen smaak en een aardbeien geur met Haze ondertoon. Medicinale soort. Ideaal voor SOG. Medicinaal gebruik: angst en depressive. Overweldigende klassieke Sativa high. Potentieel THC percentage hoog.

De voorouders van de Strawberry komen uit het Noordoosten van de VS. Ze is een echte, bijzonder Sativa met knalharde ‘nugs die bedekt zijn in trichomen. De bloemkelken zijn balvormig, niet zoals gewoonlijk kaarsvormig. Ze heeft kenmerkende, lange takken. Een plant met zeer dichtbegroeide, compacte toppen van onder tot boven. En bovendien met weinig blad, dus eenvoudig te knippen.

De eerste haartjes verschijnen pas laat in de bloei. Bloei duurt toch echter, maar 8 weken. Ze is perfect geschikt om te ‘scroggen’. Ze groeit uit tot een plant van rond de 1.20m. Binnen opbrengst ligt rond de 500 gram per m2. Buiten in een subtropisch klimaat is zelfs 1 kilo per plant mogelijk. Kwalitatief zou je het een IBL kunnen noemen. Ze is zeer sterk en wijdvertakt. Ze is ideaal voor SOG op elk medium. Een is ook geschikt voor broeikassen. Spliff Strawberry heeft lange terpenoiden. Wees matig met voeding. Ze produceert redelijk uniforme planten.

Ze heeft een frisse en zoete smaak. De geur is die van tropisch fruit; een heerlijke fris, fruitige en bloemige sensatie. Net als een veld met bloemen in volle bloei in de lente. Er is wat verschil waarneembaar in geur en smaak. Ze kent 3 phenos die variëren van bessen, grapefruit, ananas tot een duidelijk onderscheidende aardbeiensmaak.

Dankzij haar Haze roots (Jack Herer) heeft ze een giga psychedelische ervaring die je lach kicks en een behoorlijke vreetkick bezorgt. De perfecte begeleiding bij Pink Floyd, Future Sound of London of Boards of Canada. Medicinaal gebruik: algehele pijnstiller en chronische pijn

De cyclus

Ik tel vanaf dag 1 (27 september) gewoon door tot ze klaar zijn, circa 90 dagen. We zijn gestart met 10 zaden van de Strawberry Haze, waarvan de 5 mooiste geselecteerd worden. De zaden laat ik 3 uur in een glas Spa-blauw met Rhizotonic weken bij 24 graden.

Propagator (met thermostaat op 24 graden) met laag stekaarde en Spa-blauw met Rhizotonic, en de EazyPlugs ingewaterd, ca. 3 uur op temperatuur laten komen, 24 graden en >80% luchtvochtigheid. Ik heb de Eazyplugs uit de plastic tray gehaald om beschadiging vd pen-wortel te voorkomen, mijn T-Neon 2 x 75 Watt met kleur 6500K, na 24 uur aangezet, en ongeveer 48 uur aangelaten. Ze hangen op circa 30 cm afstand, temperatuur moet 24 graden blijven!

3

Ik verwacht dat ze ongeveer 10 weken bloeien, ze gaan gelijk als ze boven de grond komen 3,5 liter potten, en direct in bloei, 2 weken onder 400W HPIT, dan 1 week onder 400W HPS, dan overpotten naar 11 liter potten en ongeveer 7 a 8 weken onder mijn 1150W Green Power zonder enige toevoeging van voeding of chemicaliënEn ik gebruik gewoon kraanwater (niet afgezuurd), alleen in week 7, 8 en 9 geef ik 3x per week Green Sensation.

Verder een flesje Bio Plant-Vitality voor het geval er toch iets van trips of ander ongedierte aanwezig is, dat werkt perfect en kan ook preventief gebruikt worden, overal op de plant en op de aarde spuiten vlak voordat het licht uitgaat! (ik doe het alleen als het niet anders kan).

Het beste volledig biologische preventiemiddel tegen ongedierte zoals Spint, is een paar kleine potjes met aarde vullen, en daar een teentje knoflook in laten groeien, zo’n lange groene stengel uit die naar knoflook ruikt, daar hebben beestjes een hekel aan.

Op dag drie80 uur na plaatsing in de Eazyplugs heb ik 3 tweelingen.

1

Hier een tweeling met mooie pen-wortel.

2

Dag vier, de 3,5 literpotjes afgedekt met folie , voor een betere bodemtemperatuur, en tegen het uitdrogen. Ze gaan gelijk onder de 400 Watt HPIT. Ze krijgen pas weer water over een dag of 14, dan haal ik het folie eraf, en gaat mijn 400Watt HPS een week aan en dan zijn de planten klaar om over gepot te worden; ik vul de potjes daarvoor eerst met een laag Batmix en een laag met een mix van Batmix-Lightmix, daar maak ik dan een kuil met wat Lightmix erin en dan weer een kuiltje met stekaarde. Dan uiteraard nog één kuiltje voor de baby’s met de Eazyplugs, ik graaf iedere baby in tot circa 1-2 cm onder de lobblaadjes.

Dag elf, de planten zijn precies 1 week oud.

4

Zelfs een drieling!!

5

Dag achttien, vandaag zijn de plantjes 14 dagen oud. Ik heb de Folie verwijderd, en voor het eerst een beetje water gegeven, nu krijgen ze 5 dagen niks en dan gaan ze naar de 11 liter potten.

6

Dag drieëntwintig, ze zijn 19 dagen oud, en overgepot naar de 11 liter pure Batmix. Gelijk onder de 1150W Greenpower en wat groeien ze snel he!

7

Ik geef nooit pijnlijke stress aan gefeminiseerd zaad (zoals toppen en of dieven) dan heb je nooit last van Hermafrodieten.

Dag achtentwintig

8

Dag drieenvijftig, 7 weken oud en vanaf nu krijgen ze twee weken lang, 3x per week Green Sensation.

9

Dag zestig

11

Dag zevenenzestig, de planten zijn 9 weken oud en ze zwellen enorm aan , wat een prachtige plant is het toch, dit wordt mijn absolute handelsmerk.

12

13

Dag vierenzeventig

14

Dag eenentachtig, enkele planten hebben al melkachtige trichomen en kunnen eerdaags om.

strawb1-75

Een prachtig resultaat van een prachtige plant al zeg ik het zelf. 36 gram droog per plant.

 

Master Kroblo heeft zijn Strawberry laten testen, hier is de link naar het uitgebreide analyserapport: Analyserapport Spliffs strawberry

 

(advertentie)