(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wietplanten die voortkomen uit een kruising van twee verschillende soorten hebben de fijne eigenschap om beter te groeien en te bloeien dan hun ouders. Er is zelfs een naam voor dit effect en dat is ‘hybride groeikracht’. Het komt trouwens alleen voor bij eerste generatie kruisingen.

Wietplanten die voortkomen uit F1 zaden produceren zo’n 25% meer opbrengst!

big-bud (1)Eerste generatie zaden worden ook wel F1 zaden genoemd, de F staat voor filius, het latijnse woord voor zoon. Commerciële kwekers van allerlei gewassen maken dankbaar gebruik van hybride groeikracht en starten hun gewassen altijd met F1 zaden. Wietplanten die voortkomen uit F1 zaden produceren zo’n 25% meer opbrengst dan zaden die voortkomen uit planten die genetisch gelijk zijn! Maak hier gebruik van en oogst meer lekkere toppen!

Twee genetisch verschillende soorten kweken om zo aan F1 zaden te komen, is voor de hobbyist gemakkelijk te doen. Zolang je maar blijft kruisen met verschillende genetica, kun je blijven profiteren van de hybride groeikracht. Soms kun je ook gefeminiseerde F1 zaden kopen en profiteren van de hybride groeikracht zonder dat je zelf hoeft te kruisen. Zoek ernaar wanneer je op zadenjacht gaat, bijvoorbeeld voor het komende buitenkweekseizoen.

(advertenties)