(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Volgende maand, op 20 april (420), vindt er in Amsterdam een grote demonstratie plaats om een beter cannabisbeleid af te dwingen in wat eens een voorbeeldland was. Gezien de anti-politiek van Opstelten & Co verwachten wij een bongvol Vondelpark!

1618450_10203403802524264_1282684857_nVoor de derde keer alweer verzamelen blowers, kwekers, coffeeshopmensen, growshop people en alle andere cannabis sympathisanten zich in Amsterdam om te protesteren voor een beter wietbeleid. Uiteraard zal RollingStoned er ook present zijn en wij hopen dat ook onze bezoekers zich massaal melden in het Vondelpark. En er die zondag een (of meer) opsteken tijdens deze Smoke-Out!

Peter ‘comfort cannabist’ Lunk

Organisator Peter Lunk heeft de aanvraag voor de demonstratie deze week de deur uitgedaan. In tegenstelling tot Cannabis Bevrijdingsdag verwacht hij geen negatief antwoord uit de hoofdstad, omdat het geen festival is maar een demonstratie. En tot op heden is er in ons land nog een recht op demonstreren. De reden van zijn evenement is eigenlijk heel simpel: omdat het gedoogbeleid zoals het er nu voor staat alleen maar overlast veroorzaakt. “Nederland was ooit het voorbeeld, waar delegaties van over de hele wereld naar kwamen kijken. Zij hebben nu ons voorbeeld nagevolgd en verbeterd. De Nederlandse overheid rent met haar beleid de andere kant op en negeert wetenschap, statistiek en de democratische wil van het volk!”

Wat is 420 en waarom in Amsterdam?

Nuttig en gezellig: met z'n allen voor het stadhuis in Amsterdam blowen voor een beter wietbeleid

Nuttig en gezellig: met z’n allen voor het stadhuis in Amsterdam blowen voor een beter wietbeleid

Iedereen is volgens Lunk – die zichzelf omschrijft als een ‘comfort cannabist’ – gebaat bij beter beleid en meer vrijheid. Zelfs diegenen die geen cannabis gebruiken of coffeeshop bezoeken. Onder het motto ‘recht op roes’ wordt er op zondag 20 april verzameld bij het Vondelpark Muziektheater. Maar hoe zit dat eigenlijk met 420 en Amsterdam?

Peter Lunk: “420 is een een Amerikaans gebruik dat ik naar Nederland heb gehaald omdat het in de U.S.A. een van de middelen is geweest die cannabis bespreekbaar en acceptabel heeft gemaakt. De dag en het tijdstip 4-20 / 04:20 zijn een wereldwijd begrip onder cannabis gebruikers en Amsterdam is nu eenmaal de (oude) cannabis capitol van de wereld. Om wereldwijde aandacht te vestigen op de groeiende repressie in het land waar ooit internationale delegaties naar de coffeeshops kwamen kijken om een voorbeeld te zien hoe het beter kon dan bij henzelf. Er komen elk jaar veel toeristen en cannabisgenieters naar Nederland op juist die datum 4-20, en dat maakt het de beste datum om met een internationale groep te kunnen demonstreren tegen de groeiende repressie tegen de cannabisten van Nederland!”

Programma 420 Smoke-Out

Vanaf 12 uur ben je welkom bij het openluchtpodium, midden in het Vondelpark in Amsterdam. Om half een begint het programma met sprekers, muziek en entertainment. Bevestigd zijn o.a. Nol van Schaik, eigenaar van de Willie Wortel-shops en zeer actief in de Haarlemse coffeeshopvereniging THC, Wernard Bruining van de stichting Mediwiet.nl, biologisch wietkweker en activist Doede de Jong, Dimitri Breeuwer van de cannabis consumentenvereniging We Smoke, uit Duitsland Antonio Peri van KeinWietpas.de, en de bekende drugsadviseur Mario Lap.

Om 15 uur vertrekt iedereen in optocht naar het stadhuis van Amsterdam, om daar aangekomen precies om 4:20 uur (16:20 uur voor de preciezen onder ons) massaal een lekkere joint op te steken. Waarmee de demonstranten dan ook zintuiglijk duidelijk willen maken dat ze recht hebben op hun cannabisroes!

Meer informatie

Meer informatie over deze pro-cannabis demonstratie op 20 april vind je op: www.ams420.nl

Promotieposter

De promotieposter valt HIER te downloaden, hang hem op achter je raam of in je favoriete coffeeshop (wel ff toestemming vragen aan het personeel).

Video 420 Smoke-Out 2013

 

 

 

 

(advertenties)