(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je bedenkt ze in je wildste fantasie niet, de manieren waarop wiethandelaren tegen de lamp lopen. Twee mannen in Arnhem kunnen daar sinds kort ook een leuk verhaal over ophangen op verjaardagsfeestjes. Of hoe een hamburger tot een hoop shit leidt…

Er was dus een agent van de politie Arnhem-Zuid, die in na werktijd besloot een lekkere vette bek te gaan halen bij de McDonald’s. Bij het fastfoodrestaurant aan de Batavierenweg ter plaatste zag de diender een ‘verdachte’ Opel staan, met een man erin. Meer uitleg geeft de politie helaas niet op haar Facebook-pagina, behalve dat het een ‘welverdiende lunch’ zou gaan.

Auto op naam van dode

Hoe dan ook, de agent besluit het kenteken na te trekken en dan blijkt de ternaamgestelde van het voertuig in 2012 al te zijn overleden! Vervolgens komt er een Audi aangereden die naast de Opel parkeert. Ook deze auto wordt nagetrokken en blijkt niet verzekerd. Beide mannen verlaten vervolgens de parkeerplaats van de Mac. Omdat de agent inmiddels al twee keer prijs had geschoten met zijn intuïtie en (we citeren de politie:) ‘er een vreemd gevoel over had’, besluit hij de mannen te volgen.

Het geld

Het geld

Geld in de kliko

Op de Rosmalenstraat in Arnhem stoppen de Opel en Audi bij de woning van een van de mannen. Onze Big Mac-agent heeft ondertussen uiteraard zijn vriendjes bij het korps opgetrommeld en die stellen de man – op weg naar zijn woning – enkele vragen. Het antwoord is samen te vatten met ‘onsamenhangend verhaal’. Ze besluiten met hem mee te lopen naar zijn huis. En dat niet alleen, ze gaan ook naar binnen. Waar ze zien dat een ander persoon iets in de kliko gooit!

Wiet in de auto

De wiet (volgens de politie hennep)

De wiet (volgens de politie hennep)

‘De collega’s startten een onderzoek’, zoals de politie dat zo mooi weet te verwoorden.In de vuilcontainer blijkt een tas te liggen met geld, om precies te zijn 49.400 euro aan briefgeld. Genoeg reden om beide mannen aan te houden. Omdat het toch een mazzeldagje is kijken de agenten ook maar even in de auto. En ja hoor, weer bingo! In de Audi treffen ze 6 grote sealbags met gedroogde hennep (wiet bedoelen ze!) aan, met een straatwaarde van 40 mille.

En zo leidt de (ongezonde) honger van een overijverige agent dus tot nog meer werkdruk voor justitie…

(advertenties)