(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Man, ben je net klaar met die politiechef in Annapolis lees je dat de Nederlandse politiechef tegen regulering van wietkwekerijen is. Met de bekende drogredenen en uit – ongefundeerde – angst. Minister Opsteltens politiemensen roeptoeteren hem dus braaf na…

Het ontbijt kwam er vanochtend spontaan weer uit toen we in de Volkskrant lazen dat de korpsleiding van de Nationale Politie tegen het gedogen van wietteelt is omdat “criminelen deze legale hennepkwekerijen met extreem geweld zullen overvallen”. Om dat te voorkomen zouden ze 24/7 bewaakt moeten worden en dat vergt extra politie-inzet. Aldus Ruud Bik, plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie in een notitie aan al zijn agenten.

Onzin en angsten

Correctie op ons eerdere bericht vandaag dat de domste politiechef ter wereld in Annapolis (VS) zit. Het is de Nederlander Ruud Bik!

Correctie op ons eerdere bericht vandaag dat de domste politiechef ter wereld in Annapolis (VS) zit. Het is de Nederlander Ruud Bik!

Dit is dus het antwoord van de politie op Joint Regulation, het initiatief van 50 coffeeshopgemeenten om de wietteelt te gaan reguleren. Zoals bekend wil minister Ivo Opstelten van Justitie daar niks van weten en blijkbaar heeft hij nu zijn ambtenaren ook ingeschakeld om zijn persoonlijke mening door te drukken. Net als Opstelten komt Ruud Bik met allerlei bewezen onzin op de proppen en laat hij zich verder ook uitsluitend door angst leiden. Lees maar even mee:

“De criminaliteit wordt door regulering niet aangepakt”

“De georganiseerde criminaliteit gaat zich toeleggen op het ‘rippen’ van de ‘legale’ kwekerijen”

“Het aantal illegale kwekerijen zal niet direct verminderen. Er vindt waarschijnlijk slechts een verschuiving van de afzetmarkt plaats van binnen- naar buitenland”

Onthutsend. En dat vindt burgemeester Paul Depla van Heerlen, een van de initiatiefnemers van Joint Regulation ook. “Wij willen met legale kwekerijen de wietteelt uit handen van criminelen halen. Maar uit vrees voor represailles doen we dus niks, en laten de wietteelt in handen van criminelen. Dat is de omgekeerde wereld.”

De 80% exportfabel

Inderdaad. En hoeveel politie-inzet gaat er NU niet naar de bestrijding van wietkwekerijen, hoeveel justitie-uren worden er NU niet besteed aan alles wat met softdrugs te maken heeft? Vast veel meer mensen en geld dan wat er nodig is om een paar agenten bij een legale kwekerij te posteren. Depla heeft het voor zijn provincie Limburg zelfs al voorgerekend: een veld van 115 bij 115 meter is voldoende om 8000 kilo wiet en 1300 kilo hasj per jaar te produceren, genoeg voor alle coffeeshops. “Te overzien en te beveiligen”, aldus de ‘verbijsterde’ Depla. En dat wij in Nederland massaal voor het buitenland wiet kweken en dat na regulering nog massaler gaan doen… is bewezen onjuist. De beruchte 80% exportfabel ja.

Non-discussie

RollingStoned zegt het vaker, de hele cannabisdiscussie in Nederland is helemaal geen discussie. Voor een discussie heb je namelijk twee partijen nodig, die met elkaar willen praten… Zolang Opstelten aan het justitiële- en politieroer staat kan je dat vergeten.

 

(advertenties)