(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De smaak van een wiettop is minstens net zo belangrijk als het effect. Smaak wordt grotendeels bepaald door de genetica maar er bestaan ook smaakverbeteraars die je aan wietplanten kunt geven. Terpinator en Resinator zijn twee bekende smaakverbeteraars die je dus ook zelf kunt maken dankzij Dr. Who, een rollitup.org forumgebruiker die het recept ervan namaakte. Komt ie!

Als je de beschrijvingen van Terpinator en Resinator mag geloven, dan lijken het wel wondermiddelen. Resinator zou het gewicht van toppen en de productie van essentiële oliën dramatisch verhogen, en Terpinator zou hetzelfde doen voor de concentratie aan terpenen. Volgens één onderzoek zou Resinator zelfs voor een toename van maar liefst 47% aan hars zorgen!

Dr. Who?

Je begrijpt met zulke resultaten waarschijnlijk dat de twee smaakverbeteraars niet goedkoop zijn. Dat vond de rollitup.org forumgebruiker Dr. Who waarschijnlijk ook, want hij bedacht een veel goedkoper alternatief voor de smaakverbeteraars. Voor nog geen dollar per gallon (dat is bijna vier liter) maakt hij een alternatief, dat volgens hem en anderen op rollitup voor net zulke spectaculaire resultaten zorgt.

Of het resultaat van dit recept echt voor spectaculaire verbeteringen op het gebied van opbrengst en smaak zorgt, dat laten we even in het midden. Het hoofdingrediënt is echter wel kaliumsulfaat en dat is het kaliumzout van zwavelzuur​. En laat zwavel volgens veel onderzoeken nu net een belangrijke bouwstof voor terpenen zijn.

Voor de kosten hoef je het ook niet te laten en er zitten ook geen hele gekke ingrediënten in die veel kwaad kunnen, dus geef het gerust een kans. We hebben de hoeveelheden alvast voor je omgerekend van gallons naar liters en pounds naar grammen.

Recept voor zelfgemaakte Terpinator/Resinator

Het belangrijkste ingrediënt in deze smaakverbeteraar is kaliumsulfaat (K2SO4) en daarvan bestel je al 250 gram voor maar €3,45 bij deze aquariumwinkel. Dit is meer dan genoeg voor een paar liter smaakverbeteraar. Daarnaast heb je wat natuurlijke bruine suikerriet suiker nodig, en water.

Los 100 gram van de kaliumsulfaat en iets minder dan een halve theelepel van de bruine suiker op in een liter water. Roer het geheel goed door elkaar tot alles is opgelost en klaar ben je. Vervolgens kun je het door je voedingswater mengen, alleen niet in de combinatie met silicium want dat zorgt voor een chemische reactie waardoor het neerslaat in het voedingswater.

Begin met het gebruik van je zelfgemaakte smaakverbeteraar in week 3 en 4 van de bloeifase, en gebruik dan 1 milliliter per liter voedingswater. In week 5 en 6 van de bloeifase kun je de hoeveelheid verhogen naar 1,5 milliliter per liter. Vanaf week zeven tot aan de oogst gebruik je 2 milliliter per liter voedingswater.

Succes met je eigen smaakverbeteraar! Laat je ons nog even weten of het heeft gewerkt?

[Openingsfoto: TayHamPhotography, Shutterstock]
(advertentie)