(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Die Barack Obama lust er wel pap van! De federale overheidsdienst DEA – Drug Enforcement Administration – heeft deze week 650 kilo cannabis besteld! Dat is toch mooi 629 kilootjes meer dan vorig jaar, dankzij een nieuwe medicinale marihuanaregel.

Natuurlijk is de partij wiet niet bestemd voor persoonlijk gebruik van de bewoners van het Witte Huis, was dat maar waar! Nee, de Amerikaanse regering kweekt wiet voor onderzoeksdoeleinden op de Universiteit van Mississippi, in de enige legale federale kwekerij van het land.

De DEA in actie zoals we ze meestal zien: jagen op wietkwekers...

De DEA in actie zoals we ze meestal zien: jagen op wietkwekers…

Deze bijzondere tuin behoort officieel toe aan het National Institute on Drug Abuse (NIDA), dat toeziet op de teelt, productie en distributie van de oogst. “NIDA heeft ons recent laten weten dat zij in 2014 extra voorraden marihuana nodig hebben om te voldoen aan de huidige en te verachten onderzoeken met betrekking tot cannabis”, aldus de DEA. En dat is dus dezelfde instantie die doorgaans fanatiek  jacht maakt op blowers en growers in de U.S.A., omdat wiet op federaal niveau nog steeds een verboden drug is…

Wiet hetzelfde als heroïne…

Het grappige is dat het oorspronkelijke wietquotum voor wetenschappelijk onderzoek in 2013 was vastgesteld op een schamele 21 kilo. In 21 staten in de VS is cannabis voor medicinale toepassingen inmiddels legaal, terwijl recreatief blowen alleen is toegestaan in Colorado en Washington. Nog eens 12 staten overwegen sterk om mediwiet vrij te geven. Maar nog steeds beschouwt de landelijke overheid wiet dus als een ‘Schedule I drug’, wat betekent dat het hoort bij ‘de meest gevaarlijke substanties’ (samen met bijvoorbeeld heroïne en cocaïne) en dat cannabis officieel ‘op dit moment geen geaccepteerd medicinaal gebruik’ kent…

Oorlogsveteranen 2 jointjes per dag…

De DEA werd er lange tijd van beschuldigd dat ze alleen wiet ter beschikking stelde voor research die zich concentreerde op de negatieve effecten van cannabis, maar die trend lijkt nu onder president Obama toch te veranderen. Volgens deskundigen heeft de DEA tot nu toe 30 studies goedgekeurd die op de mogelijke voordelen van wiet focussen. De laatste in die rij is een project van het ministerie van Volksgezondheid, dat aan oorlogsveteranen die aan 50 post-traumatic stress disorder lijden 2 jointjes per dag gaat geven.

(advertentie)