(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nog één keer keren we terug naar het Flevopark in Amsterdam. En wel met de media- en hennepmarkt coördinator a.k.a. The Stoned Society baas a.k.a. RollingStoned columnist Mauro. Zijn ervaringen vormen het sluitstuk van een g-e-w-e-l-d-i-g-e Cannabis Bevrijdingsdag 2016!

Propaganda

Omdat het altijd lastig is om een begin te maken, leek het mij voor de hand liggend om eerst eens mijn column van vorig jaar over Cannabis Bevrijdingsdag door te lezen. Het was een vele malen zwaardere editie voor mij dan dit jaar. En dat was aan alles te merken.

_DSC0336

Work-work-work… maar dan wel op zijn Cannabis Bevrijdingsdags 😉 [foto: Derrick Bergman]

Eigenlijk hadden we zo’n momentje op het VOC kantoor al op woensdag of donderdag. De persmailingen waren er uit, onze ‘propaganda’ was allemaal verstuurd en zodoende konden we in een aantal gevallen net dat extra stapje doen. Het gaf me bijvoorbeeld de ingeving en gelegenheid om de volledige lijst van marktkraam houders en cateraars op de website te publiceren, alvorens het festival begon.

Hennepmarkt

Het zou dan ook druk worden op de hennepmarkt, voor de tweede keer op rij een van mijn taken voor het festival. Ik denk dat het dan ook aardig is gelukt. Sterker nog: er waren zelfs net iets te weinig kramen, waardoor we hebben improviseren in sommige gevallen. Maar het is gelukt!

Ditmaal kwam ik ook pas zaterdagmiddag op het festival terrein aan, niet vrijdag, zodat ik goed uitgerust en fris het weekend zou doorkomen. Ik ben heel blij die beslissing gemaakt te hebben, want op onze slaapplek zou uiteindelijk geen oog dicht worden gedaan door het bijna zingend gesnurk van een van onze (overigens meest hardwerkende) vrijwilliger.

Samen met twee van mijn beste vrienden heb ik nog wat biertjes en jointjes kunnen roken en zo al dansend de fantastische laatste band Will and The People mee kunnen maken

13432438_10207624124174715_6015502330912648084_n

De media/markt man van het VOC aan de arbeid tijdens het festival… [foto: Darpan]

Het was dan ook fijn dat onze collega’s van WeedMaps en Leafly al op zaterdag even langskwamen op het terrein om een praatje te kunnen maken. Ondertussen kijken we rijkhalzend uit naar de aftermovie (en foto’s) van WeedMaps en natuurlijk Derrick zijn verhaal voor Leafly.

Media-aandacht

Op het gebied van media hebben we in ieder geval niet te klagen: naast NPO2 die al vroeg op de dag belde, AT5Skoften.net, een prachtig artikel door het Parool online en op de voorpagina in de krant over Dries van Agt en als klap de vuurpijl niet alleen VICE Nederland, maar ook VICE Engeland en de internationale VICE Facebook pagina met meer dan 5 miljoen likes die over ons festival berichtten, was ik als hoofd media ook daar wel aardig tevreden over. Het kan beter, natuurlijk. Hopelijk krijg ik volgend jaar wat meer assistentie hierin op de dag zelf.

Fotolawine

Op dit moment zijn we overigens bezig met het binnen krijgen en sorteren van alle foto’s van niet alleen Derrick, maar nog een stuk of 5 fotografen inclusief zijn jongste zoon. Er zijn zo veel goede leuke foto’s dat we ze maar gaan indelen in subhoofdstukjes…

Voor de rest was het voornamelijk hard werken op de dag zelf. Aan een joint rollen kwam ik pas eindelijk toe toen de Rupelsoldaten al aan het spelen waren, rond half 8 bijvoorbeeld. Niet erg overigens, met mijn laptop kon ik lekker overal op het veld gaan zitten werken.

Jointje roken

Daarnaast heb ik ook zeker nog wel kunnen genieten. Samen met twee van mijn beste vrienden heb ik nog wat biertjes en jointjes kunnen roken en zo al dansend de fantastische laatste band Will and The People mee kunnen maken.

LCO_3837

Op het laatst, bij de aflsuitende show van Will and the People is het dan toch de hoogste tijd voor een welverdiende joint! [foto: Simon Bergman]

Wel heb ik nog even een crisis opgelost met een sms: toen ik van een marktkraamhouder vernam dat ze voor paaltjes stonden en het park niet uit konden, heb ik ze uitgelegd dat ze maar helemaal rond het meer moesten rijden, waarna ze hun eerdere ingang als uitgang moesten gebruiken. En het werkte nog ook!

Al met al een geslaagd feestje dacht ik zo 🙂

(advertentie)