(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In korte tijd heeft cannabis social club Suver Nuver naam gemaakt in Noord- Nederland. Duizenden mensen worden door hen geholpen met broodnodige wietmedicijnen en/of geleerd hoe ze zelf olie of extracten kunnen maken. Mauro van The Stoned Society ging ook op workshop in Friesland.

Workshop extracties

Afgelopen weekend was het eindelijk zover: ik mocht weer eens naar Friesland, middenin de Cannabis Bevrijdingsdag gekte. Ditmaal niet voor een rechtszaak of Doede te bezoeken, maar om een workshop extracties door Medical Social Club Friesland & Groningen Suver Nuver bij te wonen in Leeuwarden. Het is dan ook echt een kuteind, maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Mede dankzij een friendly driver via het VOC hebben we eigenlijk aan een stuk door gepraat.

THC en CBD

Schermafbeelding 2016-06-02 om 13.40.38Omdat ik met VOC-voorzitter Derrick gesproken heb na zijn interview met Suver Nuver voor Leafly, wist ik al een beetje wat er stond te gebeuren tijdens de workshop. Niet geheel toevallig kwamen daardoor tijdens de autorit veel onderwerpen aan bod die ik in mijn vorige column ook al beschreef: landrassen, THC/CBD verhoudingen en hasj extracties.

710 Crew

En dus toen we na 2,5 uur eindelijk aankwamen, moest er toch eerst buiten een joint worden gerookt. Er waren niet veel bekende gezichten, maar buiten aan de deur zag ik er gelijk twee. De voorzitter waar ik via internet contact mee had gehad en Mr. 710 Crew, die ik eerder een paar keer in Barcelona tegen het lijf ben gelopen. Hier konden we gelijk wat bijpraten en vragen stellen. Leuke anekdote: de reden tot oprichting van de 710 Crew was het zichzelf opblazen een vijftal jaar geleden, waarna ze besloten het professioneler aan te gaan pakken.

En met goede argumenten: je concentreert niet alleen de THC, maar ook de mogelijke pesticiden, schimmels en plantenvoeding

Tijdens dit gesprek hamerde ze er ook op om vooral niet zelf met BHO (butan hash oil) aan de slag te gaan. En met goede argumenten: je concentreert niet alleen de THC, maar ook de mogelijke pesticiden, schimmels en plantenvoeding. Daarnaast: zonder vacuüm oven ga je niet alle butaan eruit krijgen, dus ga je er geheid wat van in je lichaam binnen krijgen. Ook daarom: rosin!

BHO mengen met Marokkaanse hasj

Daarna was het al snel tijd om naar binnen te gaan en te luisteren. Ze experimenteerden hier tevens met een livestream, waarvan de volledige video (in 2 delen) onderaan deze column te zien is.

Kort samengevat: omdat het zenden van olie via de post niet alleen riskant is maar ook kan lekken, hebben ze besloten als toevoeging op hun huidige producten een nieuwe te lanceren. Ze mengen de BHO (met closed loop systeem en vacuüm oven geprepareerd) met een Marokkaanse hasj, waardoor je een mooie, plakkerige hasj krijgt.

20160528_130837

Binnen het gedoogbeleid

Hierdoor zit er dus plantmateriaal in en vallen ze binnen het gedoogbeleid volgens hun. Ze distribueren natuurlijk nog wel hasj via de post, maar het idee is dat met een simpele methode patiënten deze hasj zelf weer tot olie kunnen maken. Waarna ze zelf kunnen beslissen of ze de olie nog verder bewerken of direct gebruiken na de alcohol extractie. Hier is tevens veel minder (dure) alcohol voor nodig dan wanneer je toppen wiet zou gebruiken.

Suver Nuver op Cannabis Bevrijdingsdag

Na nog wat mede-Zeeuwen te hebben gevonden en gesproken van een coffeeshop uit Goes, vonden we het rond een uur of 4 wel welletjes, waarna we zijn afgetaaid naar het zuiden. Al met al een bijzonder interessante middag, met uitstekende ontvangst en hospitality van het vrijwilligers team van Suver Nuver. Petje af!

En niet te vergeten: ze zijn erbij met een kraampje op de Hennepmarkt van Cannabis Bevrijdingsdag aanstaande 12 juni (is een zondag). Dus kom zeker een kijkje nemen bij de stand!

 

(advertenties)