(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Mauro, de allerhoogste baas van de Engelstalige wietwebsite The Stoned Society is erkend liefhebber van dabben. Met name rosin – een loepzuiver concentraat – kan hem en met hem vele anderen bekoren. Hij vertelt waarom en hoe je het zelf thuis kan maken!

Geen plantmateriaal

Rosin is de naam geworden voor het eindproduct, als tevens de naam voor de extractie methode. De extractie methode is gebaseerd op voornamelijk druk en temperatuur, waar het eindproduct een zuiver (non solvent, dus zonder oplosmiddel) cannabis concentraat is, zonder enige vorm van plantmateriaal.

Hasj of rosin

Hier komt dan gelijk ook het probleem: onder deze voorwaarden mag het niet verkocht worden in de shops en mag je het eigenlijk zelfs niet bij je hebben. Over dat laatste heb ik wel een opmerking: als jij dan toch gefouilleerd word door een agent, denk je werkelijk dat die het verschil kan zien tussen reguliere hasj en rosin?

Huis-tuin-en-keuken methode

Nu denk je allicht bij het horen van de term extractie methode direct aan die grote machines om cannabis concentraat mee te maken, maar net zoals met BHO is er wel degelijk een huis-tuin-en-keuken methode, die daarnaast vele male veiliger is dan BHO. Hiervoor heb je niet meer nodig dan een stijltang (of krultang) met in te stellen temperatuur (140-150, hoger wil je niet), (ongebleekt) bakpapier, gaas (25 micron, of ‘bong’ gaasjes werken zelfs ook) en iets van een doek of handschoen tegen de hitte van de tang.

Natuurlijk heb je ook een product nodig om te persen. Hiervoor raad ik eigenlijk aan hasj te gebruiken, zelfs de goedkoopste variant werkt namelijk (ik zag laatst in een shop wat liggen voor 3,5 euro de gram). Pas later zou ik met wiet gaan proberen (of kief).

Wat je uiteindelijk krijgt is een product wat makkelijk te fabriceren is, niet duur, en ook nog eens lekkerder dan die huis-tuin-en-keuken BHO die veelal vervuild is

Na het invouwen van je hasj in een gaasje, zorg je dat het genoeg ruimte heeft in het bakpapier en niet verschuift, waarna je het tussen de voorverwarmde tang plaatst en het ongeveer 10 seconden samen drukt door er met je gewicht op te leunen (je stopt wanneer het stopt met sissen). Voor dat laatste gebruiken er ook mensen een lijm/bank schroef overigens. En hier alles in een filmpje.

Wat je uiteindelijk krijgt is een product wat makkelijk te fabriceren is, niet duur, en ook nog eens lekkerder dan die huis-tuin-en-keuken BHO die veelal vervuild is.

Concentraat in je e-cigarette

20160502_201213Daarnaast bestaan er tegenwoordig ook al methodes om je concentraat (in dit geval rosin dus) te mengen met een neutrale e-juice, waarna je het toe kan voegen aan je e-cigarette. Een betere methode om onopvallend overal te blowen is er niet denk ik, tenzij je spacecake eten meetelt. Het mengen met e-juice heb ik nog niet geprobeerd moet ik toegeven, maar de kit is wel al in mijn handen, dus heel lang gaat dat niet meer duren. Als je wat up to date wilt blijven van mijn progressie, zorg dan zeker dat je ‘ons’ volgt op Instagram: @thestonedsociety

Rosin revolutie

Verder hoop ik natuurlijk dat er een zogeheten rosin revolutie ontketend wordt, waardoor zij die het willen wel degelijk een zuiver cannabis concentraat kunnen dabben. Niet te vergeten dat het ook nog eens van buitenplanten komt uit Marokko als je hasj gebruikt, en geen kruisingen die gekweekt zijn voor hun THC waarden. En natuurlijk dat ik een paar van jullie creaties als inzendingen mag verwelkomen op de HomeGrown Cup 2016 🙂

(advertenties)