(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Beter laat dan nooit is een motto dat in cannabiskringen enige faam geniet. Vandaar dat de chief van The Stoned Society nu ook zonder schroom kan verhalen over zijn ietwat benevelde – van de wiet, hasj en olie uiteraard – recente deelname aan de 4/20 festiviteiten in Amsterdam…

Waar ik me vorig jaar nog in mijn column rond deze periode nog verbaasde over de minimale aandacht aan 20 april in de coffeeshops, stond er voor dit jaar een uitnodiging van The Elite Cup te Amsterdam.

The Elite Cup

The Elite Cup is een van die evenementen die rond november vorig jaar poogde om het gat van de HIGH TIMES Cannabis Cup op te vullen. Na een kleine eerste editie, pakten ze voor de tweede editie groots uit rond onze feestdag. Een meerdaags evenement, broodnodig vanwege het aantal inzendingen, waarbij je voor het luttele bedrag van 150 euro kan mee jureren. Voor de een prijzig, voor de ander als je gaat rekenen wat je toch al kwijt bent per maand aan wiet, een koopje voor het gevarieerde aanbod. Na een aanschaffen van een ticket, kon je de 18e, of bij een latere vlucht de 19e nog, je judge pack ophalen op een van de locaties waarna op 20 april zelf af werd gesproken op een discrete locatie voor een gezamenlijke smoke out en bekendmaking van de winnaars.

Foto door Kaka Lee

Uw hardwerkende RollingStoned columnist Mauro (links) bezig met een 4/20 testje… [foto: Kaka Lee]

ICMAG Cup

Tegelijkertijd vond ook de ICMAG Cup plaats (International Cannagraphic), een internationale thuiskwekers cup waar van heinde en verre mensen al jaren rond 20 april naar Amsterdam afzakken. Er waren dan ook verscheidene deelnemers die in beide cups deelnamen en het daardoor extra ‘zwaar’ hadden deze paar dagen. Helemaal omdat alleen al bij The Elite Cup, een vijftal heerlijke edibles zaten die ook nog gejureerd moesten worden.

Waar we voor andere feestdagen bekend zijn met rituelen en uitspraken, blijft het zelfs op zo’n dag nog een beetje gek om mensen een ‘happy 4/20’ te wensen

Enigszins op tijd vertrokken, moesten we eerst nog even wat promotie materiaal voor Cannabis Bevrijdingsdag afgeven bij het Cannabis College, alvorens we via bus en tram op de locatie aankwamen. Hierbij viel gelijk op dat het wel wat weg had van de HomeGrown Cup locatie, als in een kraakpand wat een nieuwe bestemming heeft gekregen en daardoor een mooie discrete plek is voor een evenement als een Cannabis Cup.

Eerste joint in lentezonnetje

Foto door The Stoned Society

Lekker iets dippen in de fontein van chocolade en hasjolie 🙂

Na een tafeltje in het heerlijke lentezonnetje te hebben geslepen, moest dan toch als eerste een jointje worden opgestoken. Het duurde dan ook niet lang tot er wat mensen zich bij ons gezelschap voegden, waardoor we al wat makkelijker op onze plaats zaten. Er waren zeker wat bekenden, maar ik denk dat er niet een van hun de Nederlandse
nationaliteit droeg. Als ik een gokje mag doen: 10%. Voor de rest voornamelijk Engelsen. Maar ook Spanjaarden, Duitsers en de enkele verdwaalde Amerikaan.

Judge pack en winnaars

Een judge pack zat er alleen helaas voor ons niet in dit jaar, dus over de kwaliteit van het deelnemers veld kan ik helaas weinig meedelen. Wel viel op hoe ongemakkelijk 4/20 eigenlijk is: waar we voor andere feestdagen bekend zijn met rituelen en uitspraken, blijft het zelfs op zo’n dag nog een beetje gek om mensen een ‘happy 4/20’ te wensen.

De bekendmaking van de winnaars werd zoals verwacht vertraagd, maar gelukkig konden toch de public cup winnaars bekend worden gemaakt. Een hele lijst, voor iedere categorie en een tweede en derde plaats. Wel werden hierin nog later een aantal dingen rechtgezet, evenals de judge results. Enkele onvermijdelijke groeiproblemen dus.

Chocola hasjolie fontein

Wel leuk: de mogelijkheid om een koekje, snoepje of stukje fruit in de hasjolie-chocola-fontein de doppen. Het was dan ook erg vermakelijk om onder de invloed door Amsterdam te lopen na afloop van de bekendmaking… Al met al een geslaagd dagje dacht ik zo.

 

(advertenties)