(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Natuurlijk met zo’n titel, kon je wel verwachten dat dit niet een verslag van Cannabis Bevrijdingsdag is zoals je die leest op websites zoals deze, schrijft columnist Mauro van The Stoned Society. ‘Op Cannabis Bevrijdingsdag zelf was ik namelijk druk in de weer met voor ieder ander veel te veel tegelijkertijd….’

Bandje der bandjes

Met een All Areas bandje  (en dus zelfs toegang tot het podium) was ik vrij om te gaan waar ik wilde, ware het niet dat ik de belangrijke taken vervulde van marktmeester (de persoon tussen de organisatie en de bedrijven voor de hennepmarkt), (social) media en in het algemeen probleemoplosser.

Zodoende was het knap lastig om al die leuke mensen die afgelopen zondag naar het Flevopark kwamen lang te woord te staan, maar ik hoop op jullie begrip hiervoor.

Slaapplekken

Rupelsoldaten_db_0490_web

[foto: Derrick Bergman]

Om maar aan te geven wat voor een soort weekje het was, hoef ik eigenlijk niet meer dan mijn slaapplekken van de afgelopen op te sommen: Sportschool, VOC kantoor, twee nachten in de blauwe backstage bus en tenslotte zondagnacht aan de gracht in Oud-Zuid. Wat daartussen is gebeurd, laat ik gedeeltelijk aan de fantasie over, of voor de dag dat we er eens uitgebreid over kunnen praten.

Derrick Bergman van het VOC had het in zijn column al over zijn 10 hoogtepunten. Eenzelfde lijstje zou ik ook kunnen opstellen, ware het niet dat ik me dan beperk tot ‘maar’ 10 hoogtepunten. Daarom alleen een persoonlijk hoogtepunt wat anders in de vergetelheid raakt.

We hebben namelijk met zijn allen iets moois neer weten te zetten: in een voor leken onbegrijpelijke situatie waarin je met een team van 60 blowende vrijwilligers een prachtig gratis festival maakt

Na het afbreken op maandag, kwam een van onze helden van het vrijwilligersteam naar mij toe met eigenlijk niet meer dan een glimlach en een uitgestoken hand. “Hey Mauro! Ik weet niet precies wat je doet, of waar je in de hiërarchie staat. Maar je bent goed bezig!” Mijn reactie overigens, verschilde niet heel veel van het voorgaande.

We hebben namelijk met zijn allen iets moois neer weten te zetten: in een voor leken onbegrijpelijke situatie waarin je met een team van 60 blowende vrijwilligers een prachtig gratis festival maakt. En het kan gewoon!

Lange psychedelische trip

Om terug te komen op de titel: Cannabis Bevrijdingsdag in zijn geheel voelde, als ik zo vrij ben, als een grote lange psychedelische trip. Voor mij althans.

Sinds oktober zijn we namelijk bezig geweest met de voorbereidingen die uiteen liepen van interessante promotie-uitjes naar Barcelona, de 25 jarige jublieum feestjes van Coffeeshop Cremers in de Grote Kerk van Den Haag en het prachtige buitenfeest van Coffeeshop Toermalijn in Tilburg, waar ik je ook graag nog allemaal in geuren en kleuren over bij praat.

Nagenieten

hhjf

Maar ook: hard werken op het VOC kantoor, van het vouwen van de advance posters tot tripjes langs meerdere steden om de uiteindelijke posters langs te brengen en ze daarmee om te vormen tot afhaalpunten van promotie materiaal.

Deze maanden van stress, hard werken en de geregelde hoogtepunten, kan je zien als de opbouw naar een piek in de trip: Cannabis Bevrijdingsdag zelf. De dagen erna zijn de heerlijke comedown waarin de stress van je afvalt als een blok en we in alle rust en ‘zen’ state of mind, kunnen nagenieten terwijl de goede ideeën binnen stromen.

Cannabis cultuur

Voor ik me op het Nederlandse toneel begaf, was ik van mening dat de cannabis cultuur afwezig was na eigenlijk niet meer te hebben gezien dan een aantal lokale coffeeshops en de beelden uit Amerika na het nauwlettend volgend van de ontwikkelingen aan de andere kant van de oceaan.

Ik had het mis.

PS: Lieve RollingStoned redacteuren, komt er ook zo’n tof shirt mijn kant op? 😉

(advertentie)