(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De chief van The Stoned Society moest zondag vroeg uit de veren. Mauro ging een dagje ouderwets – blowend op de bakfiets – posters plakken in Amsterdam voor het aanstaande wietfestival Cannabis Bevrijdingsdag. Zijn 1-daags dagboek komt eraan 😉

Zondag wildplakdag

cbd wibautstraat8:15. De wekker ging al vroeg over afgelopen zondag. Het opstaan ging moeizaam en traag, net zoals de fietstocht die daarop volgde naar het VOC Nederland kantoor. Thuis en onderweg twijfelde ik voortdurend aan mijn geestelijke gezondheid. Deze geboren Zeeuw had namelijk toegezegd voor een dagje plaktoerisme in Amsterdam voor Cannabis Bevrijdingsdag 2015.

Na overleg, een kopje koffie en de gebruikelijke wake ’n bake, werd er uiteindelijk besloten om niet met zijn drieën naar Amsterdam af te taaien maar met zijn tweeën. Het moest van de nieuwe generatie komen vandaag.

De trein uit Amsterdam

Dat we onze trein misten op een paar seconden net nadat we boven op het perron aankwamen, beloofde niet veel goeds voor de rest van de dag. Gelukkig werd, op een tweetal metro uitjes de verkeerde kant uit, het tegendeel bewezen. Het zonnetje begon te schijnen en het is uiteindelijk een prachtige, lange dag geworden. Deze column wordt namelijk geschreven op de terugweg in het enige goede uit Amsterdam, de trein naar Eindhoven ja. 0:10, Utrecht. Met nog een vijftigtal minuten te gaan.

Iets te laat paraat

Terug naar zondagochtend. Helaas kwamen we door genoemde dingetjes een uur en een kwartier te laat in het Cannabis College, waardoor in de tussentijd al een aantal plakkers huiswaarts waren gekeerd. Bij deze mijn, en onze oprechte excuses. We hopen op enig begrip omdat we nu eenmaal het verst van allemaal moesten komen.

Plakken voor de goede zaak!

Plakken voor de goede zaak!

Gelukkig waren onze twee rotsen in de branding David en Edith nog wel aanwezig, waardoor we konden opsplitsen in twee groepen. Zij het centrum, wij Zuid-Oost en later op de avond Amsterdam-Oost.

Hoewel je uit moest kijken om niet je joint aan je handen te vereeuwigen, was het werkelijk een unieke ervaring om in de ruime bakfiets met zitplek al blowend, lachend en plakkend door Amsterdam te trekken

Met de metro wisten we vrij snel een groot aantal plekken te voorzien dichtbij de metrostations. Voor roken was pas weer tijd toen we terugkeerden na aangesproken te worden door een stadswacht voor illegaal plakken (op een vrije plakplaats…), omdat we zogezegd geen mening zouden uitten. Die andere festivalposters die op de paal zaten, hadden dat al helemaal niet. Maar het mocht niet baten. Tegen de man ingaan, daar zagen we maar vanaf toen hij vertelde ons eigenlijk een boete van 180 euro te moeten geven – maar als we de poster zouden verwijderen zouden we er vanaf komen met een waarschuwing.

Plakken met de bakfiets

De laatste rond een uur of 11

De laatste rond, rond een uur of elf ’s avonds…

Na de pitstop, en even wederzien met het andere plakteam, zijn we de bakfiets gaan ophalen die ter beschikking werd gesteld door Stichting Legalize. Een gouden zet, want na een extra spoedcursus plakken waren we al snel weer onderweg om in Amsterdam-Oost de wildplakzuilen te voorzien.

Hoewel je uit moest kijken om niet je joint aan je handen te vereeuwigen, was het werkelijk een unieke ervaring om in de ruime bakfiets met zitplek (je zat wel achterstevoren wat zorgde voor extra hilariteit), al blowend, lachend en plakkend door Amsterdam te trekken.

Truffels

00:34. Bijna Den Bosch. Nog even een kort tripje.

Maar het is zo’n ander tripje waaraan ik toe ben. Het is immers alweer bijna een jaar geleden. Nog voor 10 uur, hadden twee afzonderlijke mensen me vrolijk verteld dat ze de dag ervoor truffles hadden gedaan. Heb ik geloof ik toch nationale tripdag gemist.

Het is tijd. De hoogste.

(advertentie)