(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ooit schreven wij – toen nog voor maanblad EssensiE – dat de kampers de kar trekken in Nederwietland. En zie, nu is in Groot-Brittannië een woonwagenkamp dat met 3 miljoen pond belastinggeld is opgeknapt ontmanteld als één grote wietplantage!

Miljoenen voor renovatie

Smullen dus voor de immer alerte sensatiepers op het eiland, want het woonwagenkamp in Wales was juist met liefst drie miljoen Britse ponden overheidsgeld (dat is toch mooi dik 3,8 miljoen euro) opgeknapt, om voorzieningen te creëren voor 120 ‘reizigers’. Denk aan toiletblokken en een gemeenschapshuis.

Maar wat deden die rakkers in hun caravans? Wietplanten kweken natuurlijk!

_89972733_wns_140616_cannabis_gypsy_02x

Helft van caravans vol met wiet

Het cash geld – dom, dom, dom… nooit handje contantje iemand op zijn mooie bruine ogen geloven – werd geïnvesteerd in high-tech kweekapparatuur, waarmee volgens de autoriteiten jaarlijks 340.000 pond kon worden bijverdiend door de kampers van de Glynmill Gypsy and Traveller Site.

In totaal werden zo 12 van de 24 trailers omgebouwd tot wietkwekerijen, met in totaal 453 flinke dames aan boord.

100629143_Travellers-cannabis-NEWS-xlarge_trans++NJjoeBT78QIaYdkJdEY4CnGTJFJS74MYhNY6w3GNbO8

Inval door enorme politiemacht

Helaas viel al het gesleep en gesjouw met aarde en ’tuingereedschap’ nogal op, en iemand die dit niet langer kon aanzien tipte de politie, februari vorig jaar. Met meer dan honderd (!) politieagenten en 30 (!) voertuigen werd het kamp overvallen, waarbij uiteindelijk tien mannen werden gearresteerd als degenen achter de georganiseerde wietteelt.

_89972731_wns_140616_cannabis_gypsy_01x

Deze week stonden de kampers voor de rechter en kwamen er wat schitterende fotografische bewijzen op tafel van hun activiteiten met het belastinggeld dat was bedoeld voor renovatie en huisvesting… Maar ja, een kamper doet nu eenmaal wat een kamper niet laten kan 😉

(advertentie)