(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

The Kweker en Casey Jones planten. Dat is een goede combi, kunnen we zeggen nu de dames tegen het einde van hun leven lopen. De toppen zien er behoorlijk vet uit en zijn afgelopen week flink aangezwollen, maar nog niet helemaal rijp voor de onvermijdelijke slacht. 

Beste lezers en fans van RollingStoned en hopelijk een beetje van mij natuurlijk 😉 Gisteren had ik mijn hele verslag getypt. Toen ik klaar was, wilde ik afsluiten en kreeg de melding [opslaan?] Het ging me net iets te vlug en per ongeluk drukte ik op het verkeerde knopje, en toen was alles dus weg! Maar niets houdt The Kweker tegen, en dus zit ik hier wederom achter mijn scherm te denken wat ik ook alweer schreef. Weer terug te lezen in het verslag van vorige week en kijkend naar afgelopen week. Wat de dames hebben gedaan om zo effe een uurtje voor jullie verder te gaan of beter gezegd: opnieuw te beginnen.

Weer een week verder het einde nadert alweer. Tot mijn verbazing! Vorige week vertelde ik nog dat een spoelbeurt nog op zich liet wachten, nou mooi niet want wat er nu gebeurd in huize The Kweker is onvoorstelbaar!

De toppen zijn net keien, kogelhard, compact en kleverig natuurlijk.

Op maandag heb ik een voedingsbeurt gegeven met een iets verhoogde PK13-14 dan toegestaan (hehe…) en op dinsdag was het effect meteen al zichtbaar. Dat is dus het voordeel van het medium RFX-1. Je stuurt je planten elke kant op waar jij wilt. Wil je ze laten hangen? Dan hangen ze. Wil je ze geel? Dan worden ze geel. Moeten ze staan? Dan gaan ze staan. Ga zo maar door. Kortom bedien je planten als  met een afstandsbediening.

Zoals ik net vertelde de PK 13-14 (van Bio-Green) extra verhoogd en dat was woensdagavond zelfs heel duidelijk zichtbaar. Alle energie gaat in de toppen. Ineens zwollen ze op. De kleur was al goed veranderd en nu nog meer. En die geur! Zo fruitig, ik wou dat iedereen het kon ruiken!

begin

Begin van de week…

 

2 dagen later…

2 dagen later…

Ook de puisten waar ik over vertelde (tweede internode bloei, red.) zwellen behoorlijk op moet ik zeggen. De toppen zijn net keien, kogelhard, compact en kleverig natuurlijk. De planten vermaken zich wel en tot mijn verbazing zie ik ook weinig kleurveranderingen optreden. Normaal zou je toch zeggen na 11 volle weken dat ze langzaam zouden moeten vergelen. Maar nee, ze zijn nog mooi donkergroen. Zelfs de bladpuntjes zien er piekfijn uit.

Close-up: een puist met puisten (zondag avond)

Een top met puisten (zondag avond)

Hieronder nog een mooie foto, en zo kan ik nog wel een hoop foto’s doorsturen maar ik heb voor mezelf een maximum van 4 gesteld. Wil je meer zien? De meesten weten me wel te vinden op YouTube natuurlijk. Met afsluitend een leuk weekfilmpje.

Een heerlijke plakkerige top!

Een heerlijke plakkerige top van dichtbij!

Aan het einde van de week (dag 5) heb ik ze water met een pH waarde van 5,8 gegeven en daarmee flink laten spoelen. Ook de spoelbeurten van de komende dagen krijgen ze automatisch. Dus toch maar spoelen terwijl ik nog dacht dat het nog wel een weekje met voeding kon.

De microscoop is ook weer uit de kast gehaald en aangesloten op mijn laptop. En wat zie ik? Behoorlijk wat amberkleurige harskristallen. Ik zit nu denk ik op ruim 60%, dus de tijd tikt af helaas. Wat me erg verbaasde en nog steeds, is dat een wietplant in 1 week tijd zo drastisch kan veranderen. De spoelbeurten hebben ze nu deels gehad. Mijn planning voor de komende 7 dagen is als volgt: maandag en dinsdag nog een spoelbeurt, woensdag droog zetten.

Het is niet zo dat ik de ruimte opentrek en zeg, “zo afgelopen nu gaan jullie eruit!” Zo harteloos ben ik niet.

 

En elke dag met liefde terug kijken hoe deze onschuldige zaadjes zulke prachtige Casey Jones planten werden. En dan helaas weer afscheid nemen. Dat doe ik toch altijd wel op het einde. Het is niet zo dat ik de ruimte opentrek en zeg, “zo afgelopen nu gaan jullie eruit!” Zo harteloos ben ik niet. Ik heb altijd wel een speciale band met elke plant die ik kweek en afscheid nemen hoort er voor mij ook bij. Nou ja… straks word ik nog emotioneel.

Anyway, woensdag dus droog zetten, woensdagavond, donderdag en vrijdag (als het kan zaterdag ook) effe afscheid nemen. Zaterdag en zondag… R.I.P. en dan nemen we de schaar. Maar zoals ik altijd zeg… eerst even afwachten wat ze komende dagen nog gaan uithalen. Want zodra er iets veranderd gaat het schema natuurlijk volledig om. Eventueel trekken we er dan een week extra bij.

Maar de amberkleurige hars zal deze week wel meer worden, dus zullen de dames hoogstwaarschijnlijk toch echt komend weekend omgaan. Uiteraard hou ik hierbij wel rekening met de camera die draait voor YouTube en probeer ik altijd wel mijn series af te maken. Als ze er zaterdag uit gaan, dan stonden ze toch echt 12 VOLLE weken!

Greets en tot volgende week weer! Hou ze groen, en respecteer uw planten…

The Kweker

(advertentie)