(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

8 Volle weken. Zo lang stond de AutoXtreme onder onder de Budmaster ledlamp en het einde is nabij. Met een mooi hydrosysteem en een nieuwe generatie led verlichting ziet de autoflower en nu al zo dik uit als normaal in week 9 het geval is. Kijk maar…

Beste RollingStoned lezers en The Kweker fans,

Budmaster is een ledlamp die een 600 watt HPS kan vervangen, en die niet alleen de helft zuiniger is in stroomverbruik, maar ook minder warmte produceert. Uiteindelijk zou je hierdoor de afzuiging kunnen halveren. Natuurlijk is het in het begin eerst zoeken naar de waterbeurten, aangezien je daar ook flink op kunt besparen in de voeding. want de planten verdampen ook minder.

In week 8 is er eigenlijk niet drastisch veel veranderd. Ja, hier en daar flinke vergeling, dat wel. Tegen het einde van de week ben ik met mijn digitale microscoop gaan kijken naar de trichomen. De helft is toch al amberkleurig dus het gaat ineens behoorlijk snel. Waardoor ik op zondagavond vast een paar topjes naar binnen heb gevist en netjes heb geknipt. Deze komende week zullen er waarschijnlijk ook wel wat geknipt worden, dus het einde is nabij.

Aan het einde van de week heb ik alleen water gegeven zonder toevoegingen of voedingstoffen. Gewoon lekker koud water met de juiste pH waarde van 5,5.

Helaas kwam ik tot ontdekking dat ik tijdens het omzetten van de films de laatste 2 dagen een klein technisch probleem zag. Na het plakken van mijn omgezette films zie ik dat er ineens wazig beeld is waardoor de laatste 2 dagen film niet te zien is. Na het herstarten van de camera die tenslotte ook al enige jaren flink wat gezien heeft, vrees ik dat deze is vertrokken naar de eeuwige jachtvelden. Dus fans op YouTube, dat was misschien wel het laatste filmpje die er komt ;-(

Wederom hebben we vergelijkende foto’s. Zoals jullie weten ben ik al sinds week 5 in de verslagen bezig met vergelijkende foto’s. Dit zijn foto’s uit een eerdere kweek van AutoXtreme, alleen toen met HPS. Deze week heb ik toch maar foto’s uit de doos gehaald die gemaakt zijn aan het einde van week 9. Dus op de vergelijkende foto’s zijn de planten een week ouder.

Het verschil mag er wel wezen vind ik, flink wat bruine haren, en ze lopen uiteindelijk onder de ledlamp een dikke week voor. Natuurlijk gaan we op het kweeksysteem ook wel wat vlugger. Deze soort zou normaal gesproken 70 dagen (10 weken moeten) maar bij natellen ben ik ook 4-5 dagen eerder geweest maar dan onder een TL lamp. Bij een Autoflower geven ze de tijd aan van ontkiemen tot oogst. Uiteindelijk klopt dit ook wel.

Geweldig toch, om zo’n vergelijking te kunnen laten zien. Tot slot laat ik nog wat foto’s zien terwijl de lamp even is uitgegaan. Hier heb ik toch dikke mooie besneeuwde toppen vol THC waar ik stiekem toch behoorlijk trots op ben. Bij het aanraken van de plant komt er een geweldige zoete frisse geur vrij. Een geur die na veelvoudig wassen nog steeds in mijn poriën verstopt zit omdat ik het 2 uur later nog ruik! En ik blijf snuffelen zo lekker is deze soort.

 

 

Op deze foto’s is toch een redelijke gele verkleuring te zien, een teken van het einde. Bladeren gaan langzaam dood, en uiteindelijk is het een tijd van afscheid nemen. Maar dan kan ik wel zeggen, ik heb een mooie ronde gedraaid onder iets geweldig nieuws.

 

Volgende week?

Volgende week geven we nog enkele dagen water, waarschijnlijk zit ik in de loop van de week weer met een vlijmscherpe schaar op mijn krukje, kijkend naar mega mooie toppen die deze soort weer opleverde en maken we er langzaam een einde van. Mevrouw The Kweker heeft er in ieder geval al zin in en staat te huppelen om weer kniptijd met meneer The Kweker op zolder door te brengen.  Blikje cola erbij, latex handschoentjes aan en knippen maar…

 

Keep it green! Greets,

The Kweker

 

 

P.S. Voor informatie over de LED lampen, mail naar budmaster@agra-wool.nl

(advertentie)