(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Van het weer buiten wordt je niet vrolijk, maar het humeur van The Kweker is toch erg goed. Binnen schijnt namelijk een heerlijk tropisch ledzonnetje op zijn AutoXtreme planten van Dutch Passion. Die staan nu zes weken in de bloei en ook dat gaat voorspoedig onder de led. 

Beste lezers en fans,

Een nieuwe week weer, en oh wat gaat het toch hard! Een geweldige zomer, met regen, regen, en nog meer regen. Mijn medeleven aan alle buitenplanten in Nederland die er op sommige plaatsen nu wel behoorlijk verzopen bij zullen staan. Tsjonge… en straks haalt iedereen vroegtijdig de buitenplanten naar binnen en gaat met tegenzin oogsten omdat er helaas niets anders op zit. En dan word het halverwege oktober weer 30 graden tot aan het einde van de maand. Dus…Wat een grandioze zomer… not!

Mijn medeleven aan alle buitenplanten die er op sommige plaatsen nu wel behoorlijk verzopen bij zullen staan

Maar goed, zomer in huize The Kweker is het gelukkig wel. En mijn humeur heeft misschien wel wat invloed op de zomerse dagen…Mijn zonnige humeur komt natuurlijk door de tropische led-zon die binnen schijnt. Week 6, geweldig hè! Ik heb weer mooie plaatjes geschoten en vergelijk ze met foto’s van de zelfde soort onder HPS een tijdje terug. De dames in week 6 gaan goed, ze zijn mooi en worden steeds een beetje dikker. Sommige dames laten al flink wat bruine haren zien, wat natuurlijk ook wel vroeg is. Ik kijk er niet naar.

Bruine haartjes

Sommige kwekers gaan op de kleur af van sommige planten wat eigenlijk helemaal fout is. Zo had ik heel vroeger eens planten staan waarvan in week 8 – echt waar – al 80% bruin was. Dus oogsttijd dacht ik. En jawel, de helft ervan geoogst en de andere helft laten staan omdat de verpakking destijds wel vertelde dat ze ruim 12 weken moesten. Dus met tegenzin deze nog 4 weken langer laten staan. Bruine haren kregen ze er niet meer bij. En nee, ze werden ook niet zwart. Alleen mijn toppen verviervoudigden in omvang. Je zult begrijpen dat ik toen wel even baalde als een stekker dat ik de ene helft al had omgelegd! Dus: bruine haren? Stok er niet op! Wijze tip!

Verkleuring

Deze week heb ik de EC iets geminderd volgens schema maar weer. Einde speelkwartier voor wat betreft de voeding. Ik heb de planten vergeleken met de tijd dat ik dezelfde soort had. Tot mijn verbazing zagen de planten er destijds niet zo mooi uit, knalgeel van boven tot onder, verschroeide bladeren, afstervende bladeren. En nu: helemaal niet, dacht ik dus. Tot we 5 dagen verder waren en verdomd zeg…. identiek hetzelfde. Mijn bladeren worden geel en vertonen vlekjes (wat ze toen ook enigszins deden). Ook worden sommige bladeren aan de randen paars/rood-achtig. Wel een mooi gezicht maar toch.

Kalk in het water

 

6 Volle weken op naar de 7e week. De verkleuring mag de pret niet drukken. Ze zien er nog steeds beter uit als destijds. En om nu een schimmel of wat dan ook tegen te gaan heeft toch geen zin. De wortels zijn nog steeds spierwit dus ik maak me er niet druk om. Denk eerder aan een magnesium tekort. Oorzaak: te hoge EC wat inmiddels is afgenomen. En waarschijnlijk te veel kalk in het water.
Want hier bij ons doen ze ’s zomers meer kalk in de leidingen. Daardoor is de pH waarde hier in de zomer en winter geheel anders. Misschien voor de toeristen ofzo, ik heb geen idee waarom ze dat doen. Het kan in ieder geval invloed hebben op zoiets, dus ik hou het op een magnesium tekort. De temperatuur is goed, de zuurtegraad is ook tiptop in orde dus, that’s that!

De temperatuur blijft maar hangen met deze koude zomerdagen, deze week trouwens de kachel al aan gehad ook ….brrrr…. 27 Graden is het gemiddeld in de ruimte. Zowel overdag als ’s nachts.

Wat een verschil hè? Dit is een gelijkwaardige foto die ik vond tussen de vele foto’s. Dan heb ik het nog niet over de THC op de planten. Want ook daar hebben we een mooi vergelijkend fotootje van.

Op zich is het wel mooi als je eens kunt spieken in een vorige ronde wat dezelfde soort toen deed. En ik vind het helemaal geweldig! Toen had ik ook last van een te hoge EC, dat zie je aan de bladpuntjes op de foto’s, natuurlijk heb ik hier wel de beste foto’s voor jullie haha! Verder zijn de dames onder LED gemiddeld 60 cm hoog en destijds waren ze +/- 100 cm, dus bijna dubbel zo groot. Maar qua structuur zijn ze vrijwel hetzelfde en qua dikte lopen ze nu wel een weekje voor vind ik zelf. Dus eigenlijk zie ik in de LED foto’s van nu, week 7 terug in de kweek van toen.

Afbloeien

Verder gaat alles prima, langzaam worden ze geler maar dat gaf ik vorige week al aan. De toppen zetten goed aan, ondanks het afbloeien onder led, waar de meeste kwekers huiverig voor zijn. Mij bevalt het prima. Normaal zou je denken, led is ideaal voor groei en de eerste bloeiweken en daarna zakt het als een kaartenhuis in elkaar. Toppen zetten niet door, toppen blijven niet hard en worden niet dikker. Dat valt me nu toch echt mee. Want ze zijn, en blijven maar LOEIHARD! Best vreemd eigenlijk. Dus dit is eindelijk eens een led lamp (met stevig prijskaartje) die het wel goed doet. De toppen dikken aan en dat is op het eind van de week toch goed te zien, dus 6 VOLLE weken onder een Budmaster kweeklamp gaat als een trein.

In 1 woord: grandioos! Laat maar lekker dik worden. Bij het ruiken van de plant, tja. Helaas zit er op RollingStoned geen geurfunctie. Maar erg zoet, en pittig van geur.

Volgende week

In week 7 heb ik eigenlijk geen idee wat ik moet verwachten. Zie ik de foto’s van week 8 van vorige keer, dan hoop ik op hetzelfde en gaan ze stevig doorknallen. Zie ik fotootjes van week 7. tja… lekker laten gaan hè. Hopend op een mooie vergelijking bij het volgende verslag.

Misschien dat ik komende week wat blad verwijder om zodoende wat meer licht op de toppen te laten vallen. Want sommige toppen zitten verscholen achter de bladeren van de buren. Zelfde als men een buurman heeft met een BOS in de tuin en de zon schijnt… je kunt niet buiten zitten want er is schaduw. Dus weg ermee, we gaan het zien.

Keep it green, tot volgende week maar weer.
Greets, The kweker

P.S. Voor informatie over de LED lampen, mail naar budmaster@agra-wool.nl

(advertentie)